Södra Lännersta

Södra Lännersta är en alldeles speciell plats endast 20 minuter från stan! Här möter man lugnet med vågskvalp, fågelkvitter och fantastisk natur.
Södra Lännersta har en unik karaktär med generellt väldigt stora tomter, vackra träd, slingrande vägar och en vacker, men varierad bebyggelse från olika tidsepoker. Väldigt barnvänligt med lite trafik. Här finns möjligheter till ett rikt friluftsliv med närhet till skärgård och natur. Lännerstasundet lockar till både bad och båtliv. Promenadmöjligheterna är många och längs med vattnet finns den vackra stigen som kallas "Lugna promenaden". På kort gångavstånd finns områdets välkända restaurang "The Old Smokehouse". Hit åker gäster från hela Stockholm för att njuta av deras fantastiska mat och atmosfär.

Populära Boobadet ligger nära, där man badar antingen från klipporna eller från den fina, inhängande sandstranden. Badet är snyggt uppfräschat och har en trevlig lekplats och en strömming- och glasservering. Här firas en traditionsenlig midsommar med stång, spelmän och lekar. Att Baggenstäket har en livlig båttrafik om sommarhalvåret gör detta till ett roligt ställe att vistas på.
På nära håll finns också Fregattbacken, områdets pulka och skidbacke med lift. Ett mycket populärt aktivt område vintertid. Fregattbacken är också den gemensamma samlingsplatsen varje valborg.
Fotbollsplanen Boovallen är hemmaplan för den lokala fotbollsklubben Boo FF - en förening med mycket aktiv ungdomsverksamhet inklusive sommarläger. Vid närbelägna Mjölkudden vid Baggensfjärdens norra ände håller Boo SS till. Här är seglarnas paradis med fina vindförhållanden och bra utsiktsmöjligheter för publik på land. Varje sommar anordnas populära seglarskolor för barn mellan 5 och 16 år.

Närmaste mataffär är Hemköp på Prästkragens väg 3. På andra sidan väg 222 ligger Orminge Centrum där du kan klara av den mesta av din shopping och ärenden - här finns flera mataffärer, ett par butiker, apotek, Systembolaget, bibliotek, vårdcentral, BVC och flera restauranger. Många bilburna familjer handlar även på ICA Maxi vid Nacka Forum.

Bostäder i Södra Lännersta

Visar 1 av 1 objekt
Södra Lännersta, Nacka

Trollsjövägen 10

Friliggande villa
11 495 000 kr

Ladda mer