Såld

Porslinskvarteren, Värmdö

Stig Lindbergs gata 17A

Slutpris: 1 695 000 kr

Stig Lindbergs gata 17A

Modern studiolägenhet i gamla fabrikshuset med bevarad urban industrikänsla!

Stilsäker studiolägenhet om 36 kvm med sovloft om 8 kvm golvyta och tillgång till Stockholms största takterrass med en enastående utsikt över Farstaviken. Här har du bevarad urban industrikänsla när den är som bäst. Grundkonstruktionen från den gamla Porslinsfabriken från 1939 som är ritad av den välkända arkitekten Olof Thunström, Thun-Olle, är bevarad och har byggts om till lägenheter utöver det vanliga. Takhöjden och de bevarade industridetaljerna är det som särskiljer bostaden mest från andra bostäder.

Lägenheten disponeras över rymlig hall, kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter med plats för mindre matbord. Sällskapsrummet med den otroliga takhöjden och de solida detaljerna är som taget ur ett inredningsmagasin. Här ryms både soffgrupp, arbetsplats och matmöbel om så önskas. Loftet som man når via trappa i köket uppgår utöver uppgiven boarea en golvyta om ca 8 kvm golvyta. Här ryms en ordentlig dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Vidare finner ni stort badrum utrustat med golvvärme, dusch, glasduschvägg, kommod med förvaring, wc, handdukstork, spottar, tvättmaskin och torktumlare.

Här är lägenheten för dig som inte vill kompromissa med kvalité och stil. Lägenheten för dig som vill ha något utöver det vanliga. Populära Porslinskvarteren i centrala Gustavsberg är en stadsdel under omvandling. Det historiska gamla fabriksområdet har nu blivit till en levande stadsdel där fabrikens historia är synlig för invånare och besökare då industriarkitekturen bevaras. Flerbostadshus och radhus skapar tydliga kvarter med en mysig känsla och ett lummigt parkstråk binder samman kvarteret med hamnen. På bara någon minuts promenad ifrån Fabrikshuset är du nere i hamnen där härliga restauranger ligger där du kan avnjuta en god bit mat, en drink i kvällssolen utmed vattnet, en glass, en kopp kaffe eller varför inte ta en promenad på Tjustviksrundan längs med vattnet och Farsta Slottsvik unika miljö. Besök det nya kulturhuset, handla glas och porslin, titta in i konstnärsateljéerna eller Porslinsmuséet. Porslinskvarteren är något helt unikt och särskiljer sig mycket mot andra områden. Här kan du njuta av en stilren miljö omgivet av grönska, skärgårdskänsla med tillgång till hav och sjö med Kattholmens båtbryggor men ändå ha nära in till stan. Välkommen till Porslinskvarteren, en enastående miljö med den idealiska kombinationen mellan Gustavsbergs gedigna historia och förstklassig arkitektur. Porslinskvarteren andas kreativitet och skaparglädje från forma tider och en kulturell miljö genomsyrar kvarteren.

Busshållplats med direktbussarna som tar dig smidigt in till Slussen eller Cityterminalen på bara 20 min har ni precis intill byggnaden. Även bussar till Medborgarplatsen. Under sommarhalvåret kan man även åka båt till/från Slussen.

Gustavsbergs Centrum några minuter bort och de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid Gustavsbergs centrum som är knutpunkten med sin bussterminal finner du idag bland annat matbutik, blomster och presentbutik, skönhetsvård, bibliotek, bio och teater, bank, apotek, gym, systembolag och även äventyrsbadet - Gustavsbergsbadet och flera andra idrottsanläggningar.

Den gamla bruksorten Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård och är välkänd för sin konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. För att ytterligare berika området ges även plats för nya restauranger, verksamhetslokaler och parker. I Porslinskvarteren bor du med närhet till skola och förskola runt husknuten. Expansionen rymmer också ett aktivt båtliv, på Kattholmen Position: 59°19,46 N 18°22,58, sjökort 6142 SE, finns ett marint centrum med en ny gästhamn, minigolf, aftersail samt en populär restaurang. Hyr jetski, båt eller varför inte bastuflotten.

Sophie Palmstierna
Ansvarig mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Stig Lindbergs gata 17A, Såld i Porslinskvarteren, Värmdö
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad