Till salu

Höjdhagen, Värmdö

Skeviksgatan 12B

  • price tag icon 2 466 kr / månad
  • Bostadsrättslägenhet
2 175 000 kr Eller högstbjudande
  • lamp and chair icon 1 rum och kök
area icon Yta
  • 41 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 2 466 kr/mån
floors icon Våning
  • 2 av 2 (ingen hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1904
Skeviksgatan 12B

Charmigt sekelskifte med egen trädgårdstäppa

Gavellägenhet med avskilt läge i sekelskiftesfastighet utmed en av Gustavsbergs äldsta bruksgator.

Med lägenheten följer egen täppa i trädgården samt möjlighet att köpa loss vinden rakt ovan lägenheten. Bilen parkeras bekvämt utanför entrén.

Låt dig charmas av tidstypiska detaljer såsom originalkök med snedställda överskåp, originalbeslag samt vackert spröjsade fönster som renoverats med varsam hand.

Lägenheten återfinns en trappa upp i huset. Ytorna är väl planerade med entré via trapphus till hall med gott och platsbyggd förvaring.

Vidare in återfinns köket med anslutande matplats, ett kombinerat vardagsrum och sovrum samt badrum.

Lägenheten upplevs ljus och luftig med generösa fönster mot söder i både kök och vardagsrum sovrum. Därtill vädringsfönster i badrum med vy över trädgården samt möjlighet att öppna upp vägg i rummet för att återställa ljusinsläpp från befintligt fönster mot gatan i väster.

Med lägenheten följer möjlighet att köpa loss råvinden rakt ovanför lägenheten. Vid inredning erhålls en takhöjd i nock på loftet om ca 180 cm vid nock med lägre höjd i övriga delar. Vid inredning finns möjlighet att efter bygglov installera takfönster i riktning mot husets baksida.

Föreningen har tagit fram en prismodell som tillämpas vid köp av råvind där ett totalt pris för ytan ovan denna lägenhet uppskattas till ca 90.000 kr (innan uppmätning). Andelstalet förändras inte efter ett köp, men månadsavgiften räknas upp med 20 %.

Som krona på verket disponerar lägenheten en egen del av husets trädgård med plats för utemöbler och odling. Trädgårdstäppan återfinns på husets baksida och framgår av bilagd karta över skötselområden.

Brf Kvarteret Skeviksgatan är en stabil förening med belåningsgrad om 4.146 kr/kvm. Stora renoveringar såsom byte av alla tak, renovering av fönster och stambyte är genomförda. Därtill sitter föreningen på dolda tillgångar i form av två hyresrätter, varav denna lägenhet är den ena, som vid försäljning adderar kapital till föreningens kassa.

Men varje lägenhet följer tillgång till egen p-plats (400 kr/mån), förråd samt del i gemensam tvättstuga.

Höjdhagen erbjuder närhet till en fantastisk natur med motionsspår och strövområden. I motsatt riktning nås Gustavsbergs centrum samt hamnen med Farstavikens blanka vatten inom en kort promenad. I närområdet finns flertalet förskolor och skolor samt optimala kommunikationer.

Intresseanmälan
Johan Wahlberg
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan
Sophie Palmstierna
Assisterande mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Bostaden

Föreningen

Ekonomi

Område

Planlösning från Skeviksgatan 12B, Till salu i Höjdhagen, Värmdö
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad