Till salu

Ryttinge, Värmdö

Ryttingevägen 30

  • Tomt
2 495 000 kr
  • lamp and chair icon 5490 m2
Ryttingevägen 30

Förverkliga familjens husdröm i naturskön skärgårdsmiljö

Vacker naturtomt om hela 5490 kvm i lugnt område med närhet till bad och det sjudande båtlivet utmed Strömma kanal. Fastigheten angörs från nordöst och utgörs idag av orörd naturmark med karg vegetation. Flanken på tomtens södra sida lämpar sig väl för nybyggnation.

Ryttinge är naturskönt beläget utmed Återlögafjärden, inkilat mellan Herrviksnäs i väster och Strömma i öster. Fastigheterna i området utgörs i merpart av sommarboenden rika på snickarglädje. Tomtstorlekarna är väl tilltagna vilket skapar avskildhet. Notera att tomten ej går att stycka.

Nu går området en spännande framtid till mötes. En ny detaljplan har vunnit laga kraft och arbetet med att ansluta området till kommunalt vatten och avlopp är i full gång och beräknas vara klart lagom till sommaren 2025.

Detaljplanen vann laga kraft 2022-07-21 och medger i grova drag följande byggrätt för denna fastighet: Största byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnad är 180 kvm, största bruttoarea (BTA) är 240 kvm.

Största sammanlagda byggnadsarea (BYA) för komplementbyggnader är 80 kvm varav enskild max 50 kvm. Inom fastigheten finns korsmark där endast komplementsbyggnad(er) får uppföras. Genomförandetiden för B-områden är tretton år och börjar gälla två år efter den dag planen vann laga kraft (2022-07-21).

Se bilagd detaljplan för mer detaljerad information. Kontakta Värmdö kommun vid detaljerade frågor kring detaljplanen och dess utformning.

Ryttinge är naturskönt beläget med direkt närhet till såväl bad och båtliv som skogsmarker rika på bär, svamp och vandringsleder. Från tomten är det badrocksavstånd ned till områdets soldränkta badplats utmed Återlögafjärden.

Utmed Stavsnäsvägen, en promenad om ca 700 meter, avgår motorvägsbussar med bra turtäthet in mot centrala Värmdö och city. Resan till city tar ca 40 minuter. För dig med bil finns flertalet infartsparkeringar som underlättar vardagspusslet med hämtningar och lämningar.

Vid Strömma kanal finns sommaröppen restaurang, bar och sjömack. Läget är strategiskt med direktaccess till den mellersta skärgården med populära resmål som Sandhamn och Möja alternativt ett strandhugg och en bit mat vid Sjöboden, Motorverkstaden eller Rörgrund.

För den idrottsintresserade finns Värmdövallen och Hemmesta sporthall. Vid Värmdövallen finns även flertalet belysta motions- och skidspår. Närmaste ridklubbar är Värmdö Ridklubb vid Evlinge och Gustavsbergs Ryttarsällskap. För den golfintresserade finns flera närbelägna golfanläggningar varav Wermdö Golf & Country Club och Fågelbro Golf & Country Club återfinns inom ca fem minuters resväg med bil.

Intresseanmälan
Johan Wahlberg
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan
Morgan Flodman
Assisterande mäklare

Morgan Flodman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Morgan

Taxering

Vatten och avlopp

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Elektricitet

Grundinformation

Tomt

Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad