Såld

Öfre Slotts, Uppsala

Övre Slottsgatan 9B

Slutpris: 9 100 000 kr

Övre Slottsgatan 9B

Fin etagevåning på Övre Slotts i fastighet anno 1820

Widerlöv är stolta över att få presentera denna representativa familjevåning i en av Uppsalas vackraste byggnader. Dess 173 kvm har genomgått en varsam renovering för att bibehålla de tidstypiska detaljerna och bevara våningens prakt men samtidigt låta den möta nutidens bekvämlighet och komfort. Här får du rejäla sällskapsytor på båda plan och en genomgående ljus färgsättning som harmonierar väl med bostadens fina ljusinsläpp då den har fönster i alla fyra väderstreck. Bland tidstypiska attribut du finner här kan nämnas djupa fönsternischer med spröjsade fönster, målade trätak i alla sällskapsrum och sovrum på entréplan samt härliga trägolv med breda tiljor och vackra spikhuvuden. Vidare har flera av bostadens rum charmiga detaljer såsom framtagen timmerstomme, synliga takbjälkar eller murstockar. Vardagsrummet har en fungerande kamin och två av sovrummen har kakelugnar som ej är i bruk. Takterrass med plats för en möbelgrupp där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssol samt viss morgonsol.

På övre planet har lägenheten ett förråd om ca 15 kvm golvyta. Bostadsrättsinnehavaren nyttjar även ett rymligt vindsförråd i grannhuset och ett mindre förrådsutrymme i trapphuset. Mysig och välskött förening med en solig, lugn, rogivande gårdsmiljö.

Som boende på Övre Slotts promenerar du på kullerstensgator i historiska omgivningar, granne med universitetsaulan, slottet och domkyrkan. Här kan du njuta av den vackra arkitekturen i ett av Uppsalas mest attraktiva kvarter. Du har promenadavstånd till de flesta av universitetets fakulteter och de mest uppskattade restaurangerna. Härifrån är det även nära till centrumkärnan, mataffärer, uteliv och kulturliv. Perfekt för dig som gillar att vara spontan i vardagen. När du söker grönområden så hittar du enkelt till Botaniska trädgården, Vasaparken, Engelska parken eller det vackert upprustade årummet för att nämna några. Detta i kombination med närheten till Resecentrum gör läget till ett av de mest åtråvärda i Uppsala.

Tillträde kan ske sensommaren 2023 eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mattias Forsberg på mattias.forsberg@widerlov.se eller 0761-099 755 för att boka din visningstid.

Mattias Forsberg
Ansvarig mäklare

Mattias Forsberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Mattias

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Övre Slottsgatan 9B, Såld i Öfre Slotts, Uppsala Planlösning från Övre Slottsgatan 9B, Såld i Öfre Slotts, Uppsala
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad