Såld

Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm

Norr Mälarstrand 96, 3tr

Slutpris: 12 750 000 kr

Norr Mälarstrand 96, 3tr

Vacker funkisfyra med balkong i söderläge och underbar utsikt på Norr Mälarstrand!

Varmt välkommen att upptäcka den perfekta kombinationen av tidlös charm och modern bekvämlighet i denna rymliga och hemtrevliga 4-rumslägenhet från 1939 belägen på attraktiva Norr Mälarstrand. Bostadens påtagligt väldisponerade kvadratmeter fördelas över ett rymligt vardagsrum med en mysig öppen hörnspis, tre ljusa sovrum, ett modernt och stilrent fullt utrustat kök, ett ljust helkaklat badrum samt en gäst-wc. Lägenhetens samtliga bostadsrum har stora fönsterpartier med ett härligt insläpp av naturligt ljus, varsamt bevarad elegant fiskbensparkett i original och erbjuder en varm och välkomnande atmosfär perfekt för såväl avkoppling efter en lång dag som för socialt umgänge i mindre eller större sällskap. Bostaden stoltserar även med en stor balkong i söderläge som erbjuder en spektakulär utsikt över Rålambshovsparken. 

Bostaden ligger inhyst i fastigheten Systern 8 och tillhör Brf Äppelträdet som äger och förvaltar fastigheten. Huset ritades av den välkände arkitekten Sture Frölén, arkitekten bakom bland annat kungliga tennishallen och stod färdigt 1939. Föreningen innehar marken med äganderätt och är en så kallad ”äkta” förening och klassas i skattehänseenden som ett privatbostadbolag. Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten av Stockholms sjukhem i samband med ombildning till bostadsrätter 2010. 

Föreningen upplåter 79 lägenheter varav två med hyresrätt samt  två lokaler, även dessa med hyresrätt.  I dagsläget hyrs en av lokalerna ut som kontorslokal och den andra nyttjas som gästlägenhet. Föreningen har god ekonomi och en låg belåning som vid utgången av år 2021 endast uppgick till 2915 kr per kvm. De två hyreslägenheterna och lokalerna genererar sammantaget en god och stabil inkomst till föreningen i form av hyresintäkter och de två hyreslägenheterna är dessutom en orealiserad dold tillgång som vid en eventuell framtida försäljning väsentligen kommer att bidra till föreningens redan starka ekonomi. 

I fastigheten finns två tvättstugor samt cykelförråd och barnvagnsförråd. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till en gästlägenhet som går att hyra för en mindre summa, tre takterrasser med underbar utsikt över Riddarfjärden samt en lummig park/gård i anslutning till fastigheten. Lägenheten ligger centralt belägen på Kungsholmen i omedelbar närhet till promenadstråk och joggingspår, grönområden med serveringar och Smedsuddsbadet. All önskvärd service och närservice finns på promenadavstånd och några minuter bort finner man knutpunkten Fridhemsplan med extremt goda kommunikationer i form av T-banans blå och gröna linjer, flertalet innerstadsbussar och bussar mot Arlanda och IKEA. Från Fridhemsplan tar du dig på ett par minuter vidare med buss till Södermalm eller med tunnelbana till Stockholm City. Här finner man även ett rikt och varierat utbud av caféer och restauranger samt Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av butiker. Kort sagt en fantastisk lägenhet i ett fantastiskt läge.

Välkommen på visning!

Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Norr Mälarstrand 96, 3tr, Såld i Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad