Till salu

Hästhagen, Värmdö

Mariagatan 9B

  • price tag icon 7 327 kr / månad
  • Bostadsrättslägenhet
4 995 000 kr Utgångspris
  • lamp and chair icon 3.5 rum och kök
area icon Yta
  • 90 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 7 327 kr/mån
floors icon Våning
  • 1 av 2 (ingen hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 2007
Mariagatan 9B

Välplanerad 3,5a i vackra kulturkvarter

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR BOKNING AV VISNING.

Välkommen till denna väldisponerade, insynsskyddade bostadsrätt belägen på idylliska Mariagatan, i Gustavsbergs vackraste brukskvarter. På Mariagatan blandas nya bostäder med anrika byggnader från förra seklet. Bostaden om 3,5 rum och kök ligger i markplan med egen altan under tak i trevligt västläge och tillgång till gemensam trädgård med ljuvlig grönska. Njut av braskamin, generösa sällskapsytor, takhöjd om 2,65m, vattenburen golvvärme. Bo i en modern lägenhet som andas sekelskiftescharm.

Här bor du i Värmdös vackra och allsidiga centralort Gustavsberg. Du får här uppleva en enastående kombination av skärgård, naturområden och kulturarv, samtidigt som du har nära till allt som storstaden har att erbjuda. Den gamla bruksorten är välkänd för sin unika konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. Samtidigt som den kulturhistoriska miljön bevaras befinner sig Gustavsberg just nu i en spännande utvecklingsfas. Under de närmaste åren kommer hela centralorten att få ett ordentligt lyft. Bland annat planeras Gustavsbergs hamn att utvecklas till ett konst- och kulturcentrum med ännu fler aktiviteter och upplevelser, som alltigenom kommer att präglas av ett modernt perspektiv på hållbarhet.

I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad bort, finns matbutiker men även småbutiker, café och restaurang och flertal outlets med glas, keramik och porslin. Här finns även den lokala båtklubben med platser för privata båtar. Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum och de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid Gustavsbergs centrum som är knutpunkten med sin bussterminal finner du idag bland annat matbutik, blomster och presentbutik, skönhetsvård, bibliotek, bio och teater, bank, apotek, gym, systembolag och även äventyrsbadet - Gustavsbergsbadet och flera andra idrottsanläggningar.

Den gamla bruksorten Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård och är välkänd för sin konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. För att ytterligare berika området ges även plats för nya restauranger och verksamhetslokaler. Expansionen rymmer också ett aktivt båtliv, på Kattholmen Position: 59°19,46 N 18°22,58, sjökort 6142 SE, finns ett marint centrum med en ny gästhamn, minigolf, aftersail samt en populär restaurang. Flerbostadshus och radhus skapar tydliga kvarter med en mysig känsla och ett lummigt parkstråk binder samman kvarteret med hamnen.

Vid Gustavsbergs centrum finner du idag bland annat matbutik, bibliotek, bank, apotek och systembolag. Vid centrum hittar du också Gustavsbergsbadet med äventyrsbad och flera idrottsanläggningar. Bara några minuter bort finns de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid hamnområdet finns idag både restaurang, mysiga caféer, småbutiker, konst- och kulturutställningar som porslinsmuseet samt marina med båtliv. Även vårdcentral och apotek. I området finns flera förskolor och skolor med årskurs F-9 samt Gustavsbergs gymnasium. Direktbussarna från centrum tar dig smidigt in till Slussen på bara 25 min

Intresseanmälan
Sophie Palmstierna
Ansvarig mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie
Johan Wahlberg
Assisterande mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan

Bostaden

Föreningen

Ekonomi

Planlösning från Mariagatan 9B, Till salu i Hästhagen, Värmdö
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad