Såld

Malma, Värmdö

Malmavägen 54

Slutpris: 6 250 000 kr

Malmavägen 54

Sommarparadis i unik miljö på Fågelbrolandet

På magisk plats med vy över beteshagar och ängar återfinns detta smultronställe med otrolig potential.

Här finns alla förutsättningar för att skapa familjens egna paradis oavsett om ni söker en tillflyktsort för lata helg- och semesterdagar eller om ni överväger permanent flytt.

Miljön är svårslagen med uppvuxen prunkande trädgård, stall och beteshagar runt husknuten - ett riktigt paradis!

På fastigheten finns en huvudbyggnad samt ett stall med boxar, grovkök och höloft, anslutande verkstadsdel samt garage. Infarten kantas av en pampig trädallé som i sin tur gränsar till en beteshage med vindskydd. Gårdsplanen är generöst tilltagen med plats flertalet fordon och maskiner.

Då byggnaderna framstår med delvis eftersatt underhåll överlåts fastigheten med friskrivningsklausul avseende fel och brister i byggnaderna. Som köpare uppmanas du att noggrant undersöka byggnaderna och dess skick innan köp.

För dig som istället för att renovera önskar bygga nytt placeras ett nytt hus förslagsvis på samma plats som befintligt hus vilket ger fin utblick över trädgård och hagar samt möjlighet till sjöglimt i väster.

Fastigheten är belägen utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Kontakta Värmdö kommun för utförligare information.

Tomten omfattar hela 4822 kvadrat. I trädgården växer bland annat kungsängsliljor, syrén, snöbollsbuskar och forsythia samt äppel-, päron- och plommonträd. För dig med odlingsintresse finns fantastiska ytor för etablering av både såväl växthus och som ytterligare odlingar.

Malma är idylliskt beläget i vacker skärgårdsmiljö på Fågelbrolandet ca 40 minuter från city. Vid närbelägna Malma Gård finns gårdsbutik och stall samt betesmarker för gårdens kor och hästar. Närområdet är rikt på orörda naturmarker med såväl insjöar som klippbad.

Möjlighet till båtplats i närområdet mot delat underhåll av bryggan.

En bit in i området, vid Örsundet nära Nämndöfjärden, återfinns Malma Kvarn med gästhamn och fasta båtplatser för Svenska Kryssarklubbens medlemmar. Här finns även Bistro Malma Kvarn, en populär sommarkrog med vällagad skärgårdsmat.

I motsatt riktning nås Fågelbro Golf & Country Club. Utöver populär golfbana erbjuder anläggningen tennis, squash och paddel samt utomhuspool och gym. I anslutning finns Fågelbro Krog samt Fågelbro stall med ridhus, hinderbana och boxar för uthyrning. Hotell Fågelbro Hus erbjuder övernattning för långväga gäster, restaurang samt SPA-anläggning öppen året runt.

Välkommen till Malmavägen 54 - en svårslagen oas med närhet till såväl stad som skärgård.

Johan Wahlberg
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan
Sophie Palmstierna
Assisterande mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Malmavägen 54, Såld i Malma, Värmdö
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad