Såld

Gustavsberg, Värmdö

Kvarntorpsvägen 10

Slutpris: 3 495 000 kr

Kvarntorpsvägen 10

Renoverad vindsvåning om 90m² med tillgång till lummig trädgård i vackert sekelskifteshus anno 1884

Ljus och välplanerad vindsvåning om 90 m² i ett av de vackra sekelskifteshusen på Kvarntorpsvägen med tegelfasad och spröjsade fönster. Njut av föreningens lummiga trädgårdar där man kan odla sina egna kryddväxter eller grönsaker samt umgås med familj och vänner. Här finns fina gräsytor, bärbuskar och fruktträd. Bo centralt i Gustavsbergs med gångavstånd till vacker natur och härliga Kvarnsjön för svalkande bad om sommaren eller skridskoåkning om vintern.

Vindsvåningen består av en rejäl hall med bra avhängningsytor, tre sovrum varav ett större samt helkaklat badrum med tvättpelare. Generöst sällskapsrum med både takfönster och takkupa. Här ryms både ordentlig soffgrupp, arbetsplats och läshörna. Modernt fullutrustat kök även det med vacker takkupa. Intill hallen, i sällskapsrummet, finns den gamla skorstensstocken av tegel vilket också skapar karaktär.

Historik
Arbetarbostäderna utefter Kvarntorpsvägen, f.d. Ingarövägen uppfördes i fabrikens regi i början av 1900-talet och är signerade av Saltsjö-Duvnäs-arkitekten Knut ”Perno” Peterson som i tidens nationalistiska anda använt sig av med allmogeinspirerade detaljer i arkitekturen. Här låg ursprungligen åtta stycken tvåvåningshus uppförda mellan 1884–89. De sista tre husen revs i samband med utvecklingen av Porslinskvarterens flerbostadshus. Tvåvåningshusen vid södra Kullen inrymde ursprungligen sammanlagt trettio matlag inom enkelrum. Det ljust gula och skiftande teglet kommer från ett tegelbruk som öppnades år 1879 vid Blekängen (Kyrkparken) intill Wärmdögatan. Byggnaden har vid senaste renovering åter fått spröjsade fönster. Byggnaden har ett högt kulturhistoriskt värde genom husets ålder och koppling till fabriken. Även byggnadens fasadmaterial och ursprungliga karaktärsdrag samt den högt liggande naturtomt utgör en del av det kulturhistoriska.

Välkommen till Värmdös vackra och allsidiga centralort Gustavsberg. Här får du uppleva en enastående kombination av skärgård, naturområden och kulturarv, samtidigt som du har nära till allt som storstaden har att erbjuda. Den gamla bruksorten är välkänd för sin unika konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. Samtidigt som den kulturhistoriska miljön bevaras befinner sig Gustavsberg just nu i en spännande utvecklingsfas. Under de närmaste åren kommer hela centralorten att få ett ordentligt lyft. Bland annat planeras Gustavsbergs hamn att utvecklas till ett konst- och kulturcentrum med ännu fler aktiviteter och upplevelser, som alltigenom kommer att präglas av ett modernt perspektiv på hållbarhet.

I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad bort, finns matbutiker men även småbutiker, café och restaurang och flertal outlets med glas, keramik och porslin. Här finns även den lokala båtklubben med platser för privata båtar. Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum och de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid Gustavsbergs centrum som är knutpunkten med sin bussterminal finner du idag bland annat matbutik, blomster och presentbutik, skönhetsvård, bibliotek, bio och teater, bank, apotek, gym, systembolag och även äventyrsbadet - Gustavsbergsbadet och flera andra idrottsanläggningar.

Den gamla bruksorten Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård och är välkänd för sin konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. För att ytterligare berika området ges även plats för nya restauranger och verksamhetslokaler. Expansionen rymmer också ett aktivt båtliv, på Kattholmen Position: 59°19,46 N 18°22,58, sjökort 6142 SE, finns ett marint centrum med en ny gästhamn, minigolf, aftersail samt en populär restaurang. Flerbostadshus och radhus skapar tydliga kvarter med en mysig känsla och ett lummigt parkstråk binder samman kvarteret med hamnen.

Vid Gustavsbergs centrum finner du idag bland annat matbutik, bibliotek, bank, apotek och systembolag. Vid centrum hittar du också Gustavsbergsbadet med äventyrsbad och flera idrottsanläggningar. Bara några minuter bort finns de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid hamnområdet finns idag både restaurang, mysiga caféer, småbutiker, konst- och kulturutställningar som porslinsmuseet samt marina med båtliv. Även vårdcentral och apotek. I området finns flera förskolor och skolor med årskurs F-9 samt Gustavsbergs gymnasium. Direktbussarna från centrum tar dig smidigt in till Slussen på bara 25 min.

Sophie Palmstierna
Ansvarig mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Kvarntorpsvägen 10, Såld i Gustavsberg, Värmdö
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad