Till salu

Fagerholm, Värmdö

Kantarellvägen 2

  • Fritidshus
2 795 000 kr Eller högstbjudande
area icon Yta
  • 54 m2 boarea
  • 3 176 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1975
Kantarellvägen 2

På vacker plats i natursköna Fagerholm finns nu möjlighet att förverkliga familjens husdrömmar.

Fastigheten omfattar hela 3176 kvadratmeter och utgörs av vacker naturmark med inslag av tall, ek och ris. Ytorna är delvis plana, delvis mer kuperade med möjlighet till flera alternativa placeringar för framtida hus och komplementbyggnader.

Det går bra att åka ut och beträda fastigheten på egen hand. Tomtkarta finns bilagd under fakta och dokument. Vänligen respektera tomtgränserna mot anslutande fastigheter. Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Med fördel placeras huset på bergsknallen snett öster om den befintliga lilla röda stugan. I söder alternativt finns plats för garage och Attefallshus och i norr där öppna ytor för en framtida trädgård. Den äldre stugan framstår med eftersatt underhåll varför fastigheten säljs som en tomt med friskrivningsklausul avseende stugans skick.

Fastigheten är belägen utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Kommunen behandlar och beviljar bygglov först efter ansökan. Fagerholm är ett prioriterat förändringsområde (PFO) med planer för kommunalt vatten och avlopp längre fram i tiden.

Fagerholm har ett sjönära läge. I området finns tennis- och boulebanor. Sommartid anordnas midsommarfirande samt simskola vid badstranden vid insjön Fiskmyran, vilken nås efter en kort promenad från tomten.

Med båt har man direktaccess vidare ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Sandhamn, Rögrund och Möja.

Fagerholms Båtklubb förvaltar en brygganläggning med ett 60-tal båtplatser i Fagerholmsviken där man som boende kan ansöka om medlemskap och båtplats. Kusten utmed Ägnöfjärden erbjuder naturupplevelser med sin karga natur och med möjlighet till bad och skogspromenader.

Samfälligheten som fastigheten tillhör förvaltar vägarna och allmänningar i området som är tillgängliga för alla i området som sträcker sig längs havet mot Ingaröfjärden där det även finns fina badklippor.

I öster övergår Kantarellvägen i en skogsstig som löper vidare mot Mörtviken och Enkärret, en väg man sommartid kan nyttja för att gena till bussen utmed Mörtviksvägen. Den orörda tallskogen är rik på både svamp och bär.

Trots fastighetens avskilda läge befinner vi oss endast ca två och en halv mil från Stockholms innerstad. I Brunn, endast ca 5 minuters resväg med bil, finns bland annat en välsorterad mataffär med stort ekologisk och närodlat utbud. Inom närområdet finns flertalet förskolor samt skolor upp till nionde klass.

Välkommen till en oexploaterad oas med avskilt läge på vackra Ingarö.

Intresseanmälan
Johan Wahlberg
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan

Grundinformation

Fastigheten

Energideklaration

Tomt

Taxering

Vatten och avlopp

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Försäkring

Elektricitet

Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad