Såld

Harg, Östhammar

Harg Prästgården 212

Slutpris: 12 800 000 kr

Harg Prästgården 212

Spektakulär historisk prästgård från 1700-talet!

Drömmer du om att bo i en fantastisk anrik prästgård där du finner allt som går att önska från ett boende? Då har du nu hittat rätt!

Varmt välkommen till en enastående gård som kombinerar historia och modern bekvämlighet. Prästgården från 1700-talet omfattar en tomt på 1,4 ha med en väl genomtänkt arkitektritad trädgård. Denna storslagna gård fördelas på en huvudbyggnad om 300 kvm, västra flygeln om 128 kvm, östra flygeln om 81 kvm, gästhus om 40 kvm samt garage/stall om 250 kvm. Här förenas det bästa av exklusiv inredning i historisk stil med lyxiga materialval. Nuvarande ägare har löpande utfört renoveringar för att hålla gården i toppskick men samtidigt bevarat kärnan av den äldre stilen. Missa inte detta unika tillfälle att förvärva detta enastående boende!

Redan i den lummiga allé som leder fram till Prästgården inger atmosfären ro och harmoni. Du följer grusvägen upp genom en snidad grind, fram till innergården där det 100-åriga kastanjeträdet ståtar. Huvudbyggnaden väcker beundran vid första anblick. Du möts av ståtliga dubbelglasade dörrar i elegant grön kulör som speglas i den omgivande grönskan. Här välkomnas du till ett boende som bjuder på generösa och luftiga ytor perfekt för sociala sammanhang. Varför inte koppla av i vardagsrummet på entrévåningen eller njuta av allrummet på övervåningen där även två stora öppna spisar finns att tillgå för högsta mysighetsfaktor. Det går även att spela biljard eller avnjuta goda måltider i trevligt sällskap, antingen i det hemtrevliga köket i klassisk stil eller i den rymliga och eleganta matsalen som andas historia. Huvudbyggnaden är ensam i sitt slag och präglas av påkostade materialval såsom Carrera marmorsytor, vackert kopparbad och ett högklassigt kök från Kvänum med vitvaror från lyxiga italienska märket Ilve. Samtidigt bevaras 1700-talets historia i de mäktiga spröjsade fönsterpartierna och välbevarade originalgolv såsom den handgjorde ekparketten i matsalen. Bostaden disponerar även fem generösa sovrum som ger stor frihet att skapa en egen personlig miljö.

Prästgårdens ytterligare två bostadshus Östra och Västra flygeln har bevarad originalcharm som blandas med modernitet. Västra flygeln disponerar en entrévåning med vardagsrum, kök, tre sovrum, badrum/tvättstuga, WC samt kallskafferi medan övervåning disponerar vind och sovrum. Här finns fyra kakelugnar varav tre i sovrummen samt en i vardagsrummet. Två av kakelugnarna nyrenoverades 2022. Östra flygeln används idag som ett kontor med eget badrum, snickarbod/förråd, garage och vedbod. Kontoret är förberett med avlopp för kök och kan därmed användas som bostadshus.

Det nybyggda (2022) gästhuset disponerar ett platsbyggt kök, sovrum, loft, terrass och badrum. Dessutom finns även ett garage/stall som byggdes 2021 som idag används som verkstad, gym samt stall. Vidare finns även ypperliga uteplatser runtom prästgården i form av verandor i anslutning till huvudbyggnadens ingång och kök, balkong samt diverse platser runtom i trädgården.

Ta chansen att förvärva denna egendom som har alla bekvämligheter som kan önskas av ett välbärgat liv med en unik blandning av gammalt och nytt!

Prästgården ligger i ett idylliskt område omgivet av vacker natur. Det är ett perfekt boende för den som strävar efter en harmonisk livsstil samtidigt som du har nära till bekvämligheter och faciliteter i Östhammar. För rekreation finns det många vackra promenadstråk och ridvägar i området såsom Pilgrimsleden och kustleden som passerar nära fastigheten. Dryga 5 minuter bort ligger Hargshamn med både badstrand och småbåtshamn, perfekt för att utforska skärgården. Öregrund och Hallstavik ligger ca 20 minuters bilavstånd bort. Hallstavik har ett säsongsöppet utomhusbad med bassänger. Öregrund är ett paradis att besöka på sommaren där glass kan avnjutas på klipporna, trevliga luncher eller middagar på någon av restaurangerna eller varför inte ta färjan över till mysiga Gräsö. Från Östhammar finns bra busskommunikationer till övriga orter i kommunen samt från Hallstavik finns bussförbindelser till Stockholm.

Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad