Såld

Gustavsberg, Värmdö

Bergsgatan 3

Slutpris: 5 400 000 kr

Bergsgatan 3

Sekelskifteslägenhet om 4 rum och kök med egen altan och trädgård i Gustavsbergs vackra brukskvarter

Här har ni möjlighet att förvärva en sekelskifteslägenhet som väver samman Gustavsbergs brukshistoria med modern bekvämlighet. Med sina 4 rum och kök erbjuder denna pärla inte bara en bostad, utan en plats för själen att få lugn och drömmar att växa. Trädgård och egen altan i fantastiskt söderläge.

Bostaden är väldisponerad med stora, ljusa rum. Hall med separat klädkammare, gästwc, rymligt fullutrustat kök med trevlig matplats vid fönstret, helkaklat badrum , 2-3 sovrum samt sällskapsrum i fil.

Lägenheten har renoverats och moderniserats, många originaldetaljer är bevarade; höga, spröjsade fönster som ramar den vackra grönskan, fina, idag målade, trägolv och den exponerade murstocken där man kan låta installera inte bara en, utan två kaminer om så önskas. Här är varje skiftning av ljus en hyllning till det gångna, och varje knarr i golvbrädorna är ett viskande vittnesbörd om de liv som en gång levdes här.

Liten, mycket välskött förening med solid ekonomi.

Välkommen till Värmdös vackra och allsidiga centralort Gustavsberg. Här får du uppleva en enastående kombination av skärgård, naturområden och kulturarv, samtidigt som du har nära till allt som storstaden har att erbjuda. Den gamla bruksorten är välkänd för sin unika konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. Samtidigt som den kulturhistoriska miljön bevaras befinner sig Gustavsberg just nu i en spännande utvecklingsfas. Under de närmaste åren kommer hela centralorten att få ett ordentligt lyft. Bland annat planeras Gustavsbergs hamn att utvecklas till ett konst- och kulturcentrum med ännu fler aktiviteter och upplevelser, som alltigenom kommer att präglas av ett modernt perspektiv på hållbarhet.

I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad bort, finns matbutiker men även småbutiker, café och restaurang och flertal outlets med glas, keramik och porslin. Här finns även den lokala båtklubben med platser för privata båtar. Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum och de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid Gustavsbergs centrum som är knutpunkten med sin bussterminal finner du idag bland annat matbutik, blomster och presentbutik, skönhetsvård, bibliotek, bio och teater, bank, apotek, gym, systembolag och även äventyrsbadet - Gustavsbergsbadet och flera andra idrottsanläggningar.

Den gamla bruksorten Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård och är välkänd för sin konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. För att ytterligare berika området ges även plats för nya restauranger och verksamhetslokaler. Expansionen rymmer också ett aktivt båtliv, på Kattholmen Position: 59°19,46 N 18°22,58, sjökort 6142 SE, finns ett marint centrum med en ny gästhamn, minigolf, aftersail samt en populär restaurang. Flerbostadshus och radhus skapar tydliga kvarter med en mysig känsla och ett lummigt parkstråk binder samman kvarteret med hamnen.

Vid Gustavsbergs centrum finner du idag bland annat matbutik, bibliotek, bank, apotek och systembolag. Vid centrum hittar du också Gustavsbergsbadet med äventyrsbad och flera idrottsanläggningar. Bara några minuter bort finns de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker. Vid hamnområdet finns idag både restaurang, mysiga caféer, småbutiker, konst- och kulturutställningar som porslinsmuseet samt marina med båtliv. Även vårdcentral och apotek. I området finns flera förskolor och skolor med årskurs F-9 samt Gustavsbergs gymnasium. Direktbussarna från centrum tar dig smidigt in till Slussen på bara 25 min.

Sophie Palmstierna
Ansvarig mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Bergsgatan 3, Såld i Gustavsberg, Värmdö Planlösning från Bergsgatan 3, Såld i Gustavsberg, Värmdö
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad