Såld

Kungsholmen - Rådhuset, Stockholm

Bergsgatan 2, 1tr

Slutpris: 12 750 000 kr

Bergsgatan 2, 1tr

Charmig och karaktärsfull 4:a på Kungsholmen!

Välkommen in i denna estetiskt tilltalande bostad där originalcharm möter förfinad modernitet. Här finns flera graciösa välbevarade detaljer från nationalromantikens epok såsom profilerade snickerier, träpaneler med spegel och charmiga radiatorer. Vidare har bostaden vacker fiskbensparkett, speglade dörrar och spröjsade fönster med djupa nischer och nästan 3.20 m i takhöjd. De höga vackra fönsterna ger ett förtjusande ljusinsläpp och skapar en rymd tillsammans med de luftiga rummen och härliga takhöjden. Bostaden disponerar 4 rum och kök fördelade på 118 kvm, ett väl utrustat badrum med tvättmaskin och torktumlare, en gästtoalett samt mycket goda förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober och ett sofistikerat serveringskåp. Lägenheten ligger belägen på en mycket lugn del av Bergsgatan med nästan ingen trafik med fridfull utsikt mot Kungsholms Kyrka.

Den välkomnande hallen tar emot er med en värmande charm med sina vita träpaneler med spegel, stilfulla trägolv och härliga rymd. I innerhallen finner ni en brukbar öppen spis som ger en mycket hemtrevlig känsla. I slutet av hallen, mellan köket och vardagsrummet finns en serveringsgång med ett stilfullt serveringskåp med vita spegelluckor som på ett sofistikerat vis ger mycket goda förvaringsmöjligheter. Det eleganta fullt utrustade köket erbjuder karaktär med spännande vinklar och en anknytande cirkelformad matplats. Från köket når ni balkongen som vetter in mot den lummiga innergården och rymmer plats för bord och stolar eller annat önskat möblemang. Trägolvet, det snidade balkongräcket och den fina utsikten skapar en mycket mysig plats att njuta av morgonkaffet eller en drink på kvällen. Vidare finner ni det eleganta vardagsrummet som badar i ljus från sina stora fina fönster med spröjs och djupa nischer. Rummet ger plats åt både en bekväm soffgrupp och en matgrupp eller annan önskad möblering för ett skapa ett hemtrevligt sällskapsrum för sina nära och kära. Bostaden rymmer tre sovrum, varav ett erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober samt ett flertal platsbyggda garderober. Vid behov kan något av sovrummen med fördel även inredas som exempelvis hemmakontor. Från hallen nås det väl utrustade och helkaklade badrummet, med både tvättmaskin och torktumlare, samt den karismatiska gästtoaletten med träpanel med spegel.

Brf Safiren 5 är en äkta förening som registrerades år 1996 och förvärvade fastigheten Safiren 5 år 2003. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Bergsgatan 2 och Kaplansbacken 3 i Stockholms kommun. Fastigheten består av ett flerbostadshus om sex våningar med helt inredd vind samt källare fördelad på 39 bostadsrätter och en lokal. Marken innehas med äganderätt. Föreningen har mycket låg belåningsgrad och god kostnadskontroll. Fastighetslån uppgår enligt årsredovisning 2022 till 1161kr/kvm.

Kungsholmen är en ö belägen i centrala Stockholm. Här finner du gemytliga bostadsområden, natursköna parker och ett sprudlande kulturliv. I Rålambshovsparken hålls varje år Stockholms filmfestival och i Stadshuset, en av Stockholms mest kända siluetter, hålls varje år Nobelblanketten. Det är ett perfekt område för den som vill njuta av fridfulla promenader i parker och utmed vattnet som vid vackra Norr Mälarstrand, men samtidigt ha närhet till restauranger, shopping och alla andra bekvämligheter Stockholms centrala delar erbjuder. Alldeles runt hörnet finner ni mat från alla världens hörn. I området finns även flera skolor och lekplatser.

Med ett par minuters promenad når ni Rådhusets tunnelbanestation. Därifrån når ni T-Centralen på endast en minut med tunnelbana, och Slussen på ca 10 minuter. Från dessa knutpunkter är det lätt att ta sig varsomhelst.

Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik
Jonas Tillman
Assisterande mäklare

Jonas Tillman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Jonas

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Bergsgatan 2, 1tr, Såld i Kungsholmen - Rådhuset, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad