Kommande bostad

Tallåsen - Hästhagen, Värmdö

Åsvägen 4

  • Friliggande villa
Pris enl ök
  • lamp and chair icon 5 rum och kök
area icon Yta
  • 91 m2 boarea
  • 20 m2 biarea
  • 940 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1911
Åsvägen 4

Unik kulturskatt till salu!

Vacker bruksvilla från 1900-talets början, på höjden, mitt i Gustavsbergs bevarade kultursmycke Tallåsen. Förvärva ett av de första enfamiljshusen byggda för fabriksarbetarna i Gustavsberg under familjen Odelbergs ledning. Ett hem med själ och anor, nära havet och naturen, och samtidigt med ett smidigt och snabbt pendlingsavstånd till storstadens puls.

Huset disponeras idag över 5 rum och kök. Interiören är smakfull med en blandning av sekelskiftescharm och modern industristil. Rymlig hall, förstuga eller om du vill kalla det en inre möblerbar hall, helkaklat badrum med badkar, kök samt separat tvättstuga. Två allrum i fil som med enkelhet kan delas av för ytterligare sovrum. Det ena med braskamin och utgång till altanen. På övervåningen ligger två sovrum med platsbyggda sovkabysser, ett allrum samt en wc. Under huset finns två källarutrymmen. I det ena har nuvarande ägare låtit inreda en vacker , tempererad vinkällare. I den andra källardelen finns plats för arbetsbänk om så önskas, förvaring och annat.
För den som vill finns dessutom möjlighet till utbyggnad.

Den ljuvliga trädgården har både knotiga fruktträd, bärbuskar, härliga blomsterrabatter samt gräsytor perfekta för lek. Här finns också en stor altan i bästa söderläge. Ett hem att förälska sig i!

Promenera ner till det historiska gamla fabriksområdet har nu blivit till en levande stadsdel där fabrikens historia är synlig för invånare och besökare då industriarkitekturen bevaras. Flerbostadshus och radhus skapar tydliga kvarter med en mysig känsla och ett lummigt parkstråk binder samman kvarteret med hamnen. På bara någon minuts promenad är du nere i hamnen där härliga restauranger ligger där du kan avnjuta en god bit mat, en drink i kvällssolen utmed vattnet, en glass, en kopp kaffe eller varför inte ta en promenad på Tjustviksrundan längs med vattnet och Farsta Slottsviks unika miljö. Besök det nya kulturhuset, handla glas och porslin, titta in i konstnärsateljéerna eller Porslinsmuséet.

Strosa mot Gustavsbergs Centrum, några minuter bort och passera trevliga Våffelmakeriet. Vid Gustavsbergs centrum som är knutpunkten med sin bussterminal finner du idag bland annat matbutik, blomster- och presentbutik, skönhetsvård, bio och teater, bank, apotek, gym, systembolag och även äventyrsbadet - Gustavsbergsbadet och flera andra idrottsanläggningar. Ta dig till de större köpcentrumen Värmdö marknad och Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker.

Den gamla bruksorten Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård och är välkänd för sin konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan. För att ytterligare berika området ges även plats för nya restauranger, verksamhetslokaler och parker. Bo med närhet till skola och förskola runt husknuten.

Expansionen rymmer också ett aktivt båtliv, på Kattholmen Position: 59°19,46 N 18°22,58, sjökort 6142 SE, finns ett marint centrum med en ny gästhamn, minigolf, aftersail samt två populära restauranger. Hyr jetski, båt eller varför inte bastuflotten.

Intresseanmälan
Sophie Palmstierna
Ansvarig mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Bostad

Ekonomi

previous slide
next slide
Planlösning från Åsvägen 4, Kommande i Tallåsen - Hästhagen, Värmdö
Planlösning från Åsvägen 4, Kommande i Tallåsen - Hästhagen, Värmdö
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad