Alsta 146
Widerlov logo

widerlöv Uppsala

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Alsta 146
Börje, Uppsala

5 rum, boarea 152 kvm, biarea 72 kvm
Utgångspris: 3 995 000 kr eller enligt ök
Slutpris: 4 100 000 kr
Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset)
Widerlöv begränsar antalet personer som befinner sig i visningsbostaden samtidigt. Detta gör vi genom att du som spekulant behöver anmäla dig till aktuella visningar. Vid många anmälda spekulanter till samma visning kommer mäklaren kontakta dig för en exakt tid som du är välkommen att besöka visningen på.

DRÖMHEM I LANTLIG IDYLL NÄRA STAN

Välkommen till en fantastisk fastighet, anno 1917, med idylliskt och lantligt läge endast 15 km från Uppsala. På en uppvuxen trädgårdstomt i bästa syd-väst läge, inbäddad i grönska bakom underbar syrenhäck, finner man detta välbevarade hus med generösa sällskapsytor, som kärleksfullt renoverats genom åren. Här finns allt familjen drömt om, en härlig turkosskimrade pool och tillhörande trevligt altandäck, en ljuvlig veranda med fantastiskt ljusinsläpp och vackra fönsterdetaljer ger dig flera månader extra sommarliv och kan nyttjas stora delar av året.

Husets planlösning erbjuder ett entréplan som har en välkomnande hall med god förvaring, allrum med fungerande eldstad, vardagsrum fördelat över två rum i fil, kalkat badrum med golvvärme och dusch, mycket stort kök med matplats och utgång till den vackra verandan. I vardagsrummet är det förberett för att sätta in braskamin. På övre plan finns möblerbar hall med klädkammare, badrum med badkar samt tre bra och rymliga sovrum. Det största sovrummet har en hel garderobsvägg och även utrymme bakom garderoberna för extra praktisk förvaring. Till huset finns även två källardelar; en med utrymme för poolanläggning och bastu som även går att vidareutveckla till SPA, samt en med matkällare, perfekt för vinsamlaren.

Underbar, lekvänlig uppvuxen trädgårdstomt med öppna gräsytor, äppel- och päronträd, fruktbuskar och omsorgsfulla planteringar. Under de senaste 30 åren har en trädgårdsintresserad familj vårdat och planerat trädgårdens blomsterbäddar. Trädgården inrymmer flera sociala sittgrupper, bland annat finns en pergola för den blomsterintresserade att plantera klättrande växter. På uppfarten finns det plats för ett flertal bilar. Bland de övriga byggnaderna finner ni en nyrenoverad gäststuga som idag fungerar som lekstuga, samt ett äldre uthus med garage- och generös förrådsdel. Här finns gott om plats för även den mest entusiastiske bil- och /eller mc-intresserade. Möjlighet att koppla på bredband via fiber (anslutning finns på andra sidan vägen).

Börje är en lantlig idyll nära Uppsala. Det är en trygg, naturskön bygd med stark gemenskap. På midsommarafton varje år anordnas ett gemensamt firande på den stora idrottsplatsen, och man kan bli upphämtad i lövad skrinda för gemensam färd dit. Pittoreska Börje Skola (låg-mellanstadium) finns inom ca 3 km avstånd, och även Börjans förskola. Busshållplats för skolskjuts finns ett stenkast från huset. Buss in till Uppsala finns vid Åkerby busshållplats ca 3 km bort, eller från Börje skola. Genom Börje sportklubb anordnas många aktiviteter, här finns tex: fotbollsplaner och ridbana, gympa och bordtennis. De har även ett elljusspår som är mycket välskött och populärt. Området är tryggt med väl fungerande samverkan mellan grannarna.

En underbar familjevilla att bli förälskade i. Välkomna hem!

Utgångspris:
3 995 000 kr eller enligt ök
Bud
4 100 000 kr
Typ
Friliggande villa
Rum
5 rum
Boarea
152 kvm
Biarea
72 kvm
Tomtarea
2085 kvm
Byggår
1917

Planritning, bild 1 av 3

Alsta 146 - Planritning
Fastighetskarta
Alsta 146 - Planritning
Alsta 146 - Planritning
Alsta 146 - Planritning
Fastighetskarta
Alsta 146 - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren
Vi värnar om alla besökare, anmälan krävsLäs mer

MÄKLARE

Michael Melin

Ansvarig Fastighetsmäklare, Nyproduktionskoordinator

0707-67 83 23

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Rumsbeskrivning

  ENTRÉPLAN Välkomnade och rymlig hall med tapet och klinkergolv med golvvärme. Garderob med skjutdörrar. Allrum med laminatgolv, tapet och fungerande öppen spis. Vardagsrum fördelat över två rum i fil med trägolv och tapet. Möjligt att installera eldstad. Stort och generöst kök med bra arbetsytor, gott om skåp och matplats vid fönster. Plastmatta och tapet. Köket är utrustat med hällspis med ugn, spisfläkt, micro, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Från köket nås verandan. Mycket charmig veranda med trägolv, målad träpanel och flera vackra fönster med spröjs. Utgång till trädgården. Duschrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns fönster, duschkabin, toalett, handfat med kommod och tvättmaskin. ÖVRE PLAN Möblerbar hall med nylagd ekparkett (2020) och väggar målade i ljust grått. Ingång till praktisk klädkammare. Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Garderob. Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Två garderober. Rymligt sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar med fondvägg. Utgång till balkong med vidsträckt utsikt över ängs- och åkermark. Hel garderobsvägg med bakomliggande extrautrymme. Badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns tvättmaskin, toalett, badrumsskåp, handfat med kommod samt fyra fönster som ger fint ljusinsläpp. KÄLLARE Utrymme med poolanläggning och bastu. Matkällare.

 • Fastigheten

  Typ

  Friliggande villa

  Fastighetsbeteckning

  Alsta 1:23

  Byggnaden

  Byggnadsår

  1917

  Byggnadstyp

  1 ½ plan och del källare

  Renoveringar

  2000 Byggt pool 2010 Byggt till verandan

  Uppvärmning

  Direktverkande el, värmepump (luft/luft)

  Grund

  Torpargrund, grundsulor

  Fasad

  Träpanel

  Bjälklag

  Trä

  Tak

  Betongpannor och tjärpapp

  Fönster

  2+1- och 3-glasfönster isoler

  Ventilation

  Självdrag

  Storlek

  Boarea

  152 kvm

  Antal rum

  5 rum, varav 3 sovrum

  Tomtarea

  2085 kvm

  Biarea

  72 kvm

  Areauppgifter enligt ritning/säljaren

  Multimedia

  Bredband

  Möjlighet finns att ansluta till fiber.

  Energi

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2019-09-25

  Energiklass

  E

  Tomt

  Tomtarea

  2085 kvm

  Uteplats

  Altandäck kring pool. Balkong.

  Parkering

  Garage samt en uppfart som rymmer fler bilar.

  Vatten och avlopp

  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

 • Driftskostnad

  El

  39052 kr/år

  Sotning

  171 kr/år

  Försäkring

  6223 kr/år

  Renhållning

  2415 kr/år

  Vatten och avlopp

  360 kr/år

  Totalt

  48221 kr/år

  Kommentar

  I elkostnaden ingår även kostnaden för uppvärmning.

 • Ekonomi

  Taxering

  Taxeringsår

  2018

  Skatt/avgift

  8349 kr/år

  Typkod

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde

  1 911 000 kr

  Byggnadsvärde

  1 337 000 kr

  Markvärde

  574 000 kr

  Värdeår

  1929

  Pantbrev

  Det finns 8 uttagna pantbrev om sammanlagt 899 900 kr

  Servitut

  Gemensamhetsanläggningar

  Förmån: Avtalsservitut: Väg,Vatten, 03-IM1-89/10353.1

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Michael Melin

Ansvarig Fastighetsmäklare, Nyproduktionskoordinator

0707-67 83 23

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

Vi värnar om alla besökare, anmälan krävsLäs mer

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Alsta 146, UppsalaBostadsbildVälkommen till en fantastisk fastighet, anno 1917, med idylliskt och lantligt läge endast 15 km från Uppsala. På en uppvuxen trädgårdstomt i bästa syd-väst läge, inbäddad i grönska bakom underbar syrenhäck, finner man detta välbevarade hus med generösa sällskapsytor, som kärleksfullt renoverats genom åren. Här finns allt familjen drömt om, en härlig turkosskimrade pool och tillhörande trevligt altandäck, en ljuvlig veranda med fantastiskt ljusinsläpp och vackra fönsterdetaljer ger dig flera månader extra sommarliv och kan nyttjas stora delar av året. Husets planlösning erbjuder ett entréplan som har en välkomnande hall med god förvaring, allrum med fungerande eldstad, vardagsrum fördelat över två rum i fil, kalkat badrum med golvvärme och dusch, mycket stort kök med matplats och utgång till den vackra verandan. I vardagsrummet är det förberett för att sätta in braskamin. På övre plan finns möblerbar hall med klädkammare, badrum med badkar samt tre bra och rymliga sovrum. Det största sovrummet har en hel garderobsvägg och även utrymme bakom garderoberna för extra praktisk förvaring. Till huset finns även två källardelar; en med utrymme för poolanläggning och bastu som även går att vidareutveckla till SPA, samt en med matkällare, perfekt för vinsamlaren. Underbar, lekvänlig uppvuxen trädgårdstomt med öppna gräsytor, äppel- och päronträd, fruktbuskar och omsorgsfulla planteringar. Under de senaste 30 åren har en trädgårdsintresserad familj vårdat och planerat trädgårdens blomsterbäddar. Trädgården inrymmer flera sociala sittgrupper, bland annat finns en pergola för den blomsterintresserade att plantera klättrande växter. På uppfarten finns det plats för ett flertal bilar. Bland de övriga byggnaderna finner ni en nyrenoverad gäststuga som idag fungerar som lekstuga, samt ett äldre uthus med garage- och generös förrådsdel. Här finns gott om plats för även den mest entusiastiske bil- och /eller mc-intresserade. Möjlighet att koppla på bredband via fiber (anslutning finns på andra sidan vägen). Börje är en lantlig idyll nära Uppsala. Det är en trygg, naturskön bygd med stark gemenskap. På midsommarafton varje år anordnas ett gemensamt firande på den stora idrottsplatsen, och man kan bli upphämtad i lövad skrinda för gemensam färd dit. Pittoreska Börje Skola (låg-mellanstadium) finns inom ca 3 km avstånd, och även Börjans förskola. Busshållplats för skolskjuts finns ett stenkast från huset. Buss in till Uppsala finns vid Åkerby busshållplats ca 3 km bort, eller från Börje skola. Genom Börje sportklubb anordnas många aktiviteter, här finns tex: fotbollsplaner och ridbana, gympa och bordtennis. De har även ett elljusspår som är mycket välskött och populärt. Området är tryggt med väl fungerande samverkan mellan grannarna. En underbar familjevilla att bli förälskade i. Välkomna hem!https://widerlov.se/tillsalu/CMVILLA4U3R1HO6ENG5UGPQ3995000 kr