Såld

Börje, Uppsala

Alsta 146

Slutpris: 4 000 000 kr

Alsta 146

DRÖMHEM I LANTLIG IDYLL NÄRA STAN

Välkommen till en fantastisk fastighet, anno 1917, med idylliskt och lantligt läge endast 15 km från Uppsala. På en uppvuxen trädgårdstomt i bästa syd-väst läge, inbäddad i grönska bakom underbar syrenhäck, finner man detta välbevarade hus med generösa sällskapsytor, som kärleksfullt renoverats genom åren. Här finns allt familjen drömt om, en härlig turkosskimrade pool och tillhörande trevligt altandäck, en ljuvlig veranda med fantastiskt ljusinsläpp och vackra fönsterdetaljer ger dig flera månader extra sommarliv och kan nyttjas stora delar av året.

Husets planlösning erbjuder ett entréplan som har en välkomnande hall med god förvaring, allrum med fungerande eldstad, vardagsrum fördelat över två rum i fil, kalkat badrum med golvvärme och dusch, mycket stort kök med matplats och utgång till den vackra verandan. I vardagsrummet är det förberett för att sätta in braskamin. På övre plan finns möblerbar hall med klädkammare, badrum med badkar samt tre bra och rymliga sovrum. Det största sovrummet har en hel garderobsvägg och även utrymme bakom garderoberna för extra praktisk förvaring. Till huset finns även två källardelar; en med utrymme för poolanläggning och bastu som även går att vidareutveckla till SPA, samt en med matkällare, perfekt för vinsamlaren.

Underbar, lekvänlig uppvuxen trädgårdstomt med öppna gräsytor, äppel- och päronträd, fruktbuskar och omsorgsfulla planteringar. Under de senaste 30 åren har en trädgårdsintresserad familj vårdat och planerat trädgårdens blomsterbäddar. Trädgården inrymmer flera sociala sittgrupper, bland annat finns en pergola för den blomsterintresserade att plantera klättrande växter. På uppfarten finns det plats för ett flertal bilar. Bland de övriga byggnaderna finner ni en nyrenoverad gäststuga som idag fungerar som lekstuga, samt ett äldre uthus med garage- och generös förrådsdel. Här finns gott om plats för även den mest entusiastiske bil- och /eller mc-intresserade. Möjlighet att koppla på bredband via fiber (anslutning finns på andra sidan vägen).

Börje är en lantlig idyll nära Uppsala. Det är en trygg, naturskön bygd med stark gemenskap. På midsommarafton varje år anordnas ett gemensamt firande på den stora idrottsplatsen, och man kan bli upphämtad i lövad skrinda för gemensam färd dit. Pittoreska Börje Skola (låg-mellanstadium) finns inom ca 3 km avstånd, och även Börjans förskola. Busshållplats för skolskjuts finns ett stenkast från huset. Buss in till Uppsala finns vid Åkerby busshållplats ca 3 km bort, eller från Börje skola. Genom Börje sportklubb anordnas många aktiviteter, här finns tex: fotbollsplaner och ridbana, gympa och bordtennis. De har även ett elljusspår som är mycket välskött och populärt. Området är tryggt med väl fungerande samverkan mellan grannarna.

En underbar familjevilla att bli förälskade i. Välkomna hem!

Michael Melin
Ansvarig mäklare

Michael Melin

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Michael

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Alsta 146, Såld i Börje, Uppsala Planlösning från Alsta 146, Såld i Börje, Uppsala Planlösning från Alsta 146, Såld i Börje, Uppsala
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad