Bromma

Widerlöv förvärvar Fjelkners – Brommas största villamäklare

  • 27 september 2021

För drygt en vecka sedan blev det klart att mäklarfirman Widerlöv förvärvar det anrika mäklarbolaget Fjelkners och dess två kontor i Bromma. Fjelkners starka varumärke och position på den strategiskt viktiga Brommamarknaden är huvudanledningarna till affären.

–Fjelkners är ett otroligt välskött bolag som har ett mycket starkt varumärke inte bara på den lokala Brommamarknaden utan även i övriga delar av Stockholm. Vi kommer att behålla det välkända namnet i vår kommunikation med marknaden samtidigt som vi kommer att kunna addera ytterligare värden både internt och till våra kunder, säger Tomas Widerlöv, grundare och VD på Widerlöv. 

Widerlöv, som sedan tidigare finns även i Uppsala och Västerås, har nu fem kontor i Stockholm vilket ökar synergierna, och förvärvet av Fjelkners gör det möjligt att kunna erbjuda en ännu bättre service för sina kunder som vill flytta till eller från Bromma.

De tidigare ägarna, liksom alla övriga medarbetare, kommer att fortsätta arbeta under samma varumärke som tidigare men får nu tillgång både till en större marknad och en större organisation som kommer att stötta den fortsatta utvecklingen. 

— Vi ser alla fram emot att kunna erbjuda våra kunder ett större nätverk och ett stort utbud av bostadsrätter i innerstan. Att få tillgång till den stora kompetens som Widerlöv besitter, med bl.a. nya spännande tekniska lösningar, kommer att göra oss till en ännu starkare aktör på Brommamarknaden säger Fjelkners VD Christina Casserlöv, tidigare ägare.

Fakta – Widerlöv

Widerlöv & Co startades i Uppsala 1995, har idag ca 90 anställda och finns representerat i Stockholm med fem kontor, samt i Uppsala och Västerås. 2004 belönades Widerlöv med Dagens Industris Gasellpris. Widerlöv förmedlade cirka 2 300 bostäder och omsatte drygt 100 Mkr under 2020.

Fakta – Fjelkners

Fjelkners grundades i Bromma 1989 och har drivits av föregående ägare sedan 2005. Fjelkners har idag 8 anställda fördelade på två kontor i Bromma. Fjelkners omsatte ca 15 Mkr det senaste räkenskapsåret och har en genomsnittlig marknadsandel på villamarknaden i Bromma på ca 30 %.

För mer information, kontakta


Tomas Widerlöv,
 grundare och VD

tomas.widerlov@widerlov.se

0706-77 83 00


Christina Casserlöv,
 VD

christina@fjelkners.se

0708-602270

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering