Uppsala

Ny tjänst på bostadsmarknaden skapar tryggare budgivningar

  • 17 februari 2021

Det Uppsalabaserade företaget BudID har nyligen lanserat sin digitala och automatiserade tjänst vars syfte är att skapa ökad trygghet för alla parter i en bostadsaffär i samband med budgivning och finansiering av ett bostadsköp. Ett av pilotföretagen som varit med och testat tjänsten är mäklarfirman Widerlöv som anslöt tidigt i processen och har bidragit med sin kunskap om bostadsmarknaden. 

Budgivningen är det moment i en bostadsförsäljning eller bostadsköp som många gånger orsakar både stress och oro för de inblandade. Genom BudIDs tjänst ökar transparensen och därmed skapas en både tryggare och säkrare budgivningsprocess. Med hjälp av BudIDs system kopplas bostadsspekulanter, fastighetsmäklare och banker ihop genom att bostadsspekulanterna verifierar sin identitet med bank-ID. Samtidigt kan bankerna verifiera att spekulanterna har finansieringen ordnad, för att kunna köpa den aktuella bostaden. För de fall då spekulanterna inte redan har ett lånelöfte går det enkelt att ansöka om ett genom tjänsten.

— Vi är väldigt glada över samarbetet med Widerlöv. Det är ett spännande företag som är mitt i en expansionsfas och där det händer mycket på flera fronter. BudIDs vision är att skapa de bästa förutsättningarna för smarta, trygga och enklare affärer med mer transparens under hela processen, och detta är värderingar som Widerlöv delar, säger Sohel Sultan, medgrundare av BudID.

— När grundarna till BudID kontaktade oss och berättade om sina idéer och planer kring sin nya tjänst kändes det helt rätt att hoppa på tåget. Att kombinera den digitala tekniken med de viktigaste och kanske mest känsliga delarna av en bostadsförsäljning och samtidigt automatisera processen för att skapa en ökad trygghet för alla parter i en bostadsaffär ligger helt i linje med våra ambitioner, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv.

FAKTA – BUDID

BudID startades 2017 i Uppsala med visionen att erbjuda smarta digitala lösningar anpassade efter varje steg under bostadsköpet. BudID strävar efter att bostadsresan ska vara en bra och trygg upplevelse där användarna får rätt information och support vid rätt tidpunkt. Under 2020 lanserades den första produkten och flera samarbeten har etablerats med såväl banker, mäklare och mäklarsystemleverantörer.  

FAKTA – WIDERLÖV

Widerlöv & Co startades i Uppsala 1995, har idag ca 75 anställda och finns representerat i Stockholm, Uppsala och Västerås. 2004 belönades Widerlöv med Dagens Industris Gasellpris. Widerlöv förmedlade cirka 2 300 bostäder och omsatte drygt 100 Mkr under 2020.

För mer information, kontakta;

Tomas Widerlöv, VD
tomas.widerlov@widerlov.se
0706 – 77 83 00

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering