Uppsala

Mattias Forsberg — 15 år i mäklarbranschen

  • 19 juni 2018

Vid en första anblick på hur Mattias karriär som fastighetsmäklare startade så verkar mycket vara en slump. Bandyn, och spel i Sirius, hade tagit honom till Uppsala. Jobbet som brandman passade bra att kombinera med idrottandet men som många andra brandmän så sneglade han efter ytterligare någon sysselsättning.

– Jag ville ha något som kunde utvecklas och jag var beredd att plugga en del för att nå dit, berättar Mattias. Så jag kikade runt lite och då var det en kompis i mäklarbranschen som väckte tanken att fastighetsmäklare nog kunde vara något för mig.

Mattias sökte till utbildningen i Gävle och kombinerade till en början sin mäklarkarriär med jobbet på brandkåren.

– Jag trivdes som brandman, men i längden går det inte med två arbeten som båda ofta innebär jobb på kvällar och helger. Inte minst när familjelivet kommer in i bilden

”Man får energi av att ha kul”

När man träffar honom känns det definitivt inte som någon slump att det till sist blev mäklaryrket, han är som klippt och skuren för jobbet. Mattias är lätt att prata med och är social på ett sådant där självklart sätt. Hans idrottsbakgrund är inte heller helt ovanlig i branschen. Här finns många tävlingsmänniskor.

– Jag gillar att göra saker ordentligt, berättar han, jag går lätt all-in i nya intressen om det så är kitesurfing, bonsaiträd eller flugfiske. Får jag för mig något finns det inte en bok kvar i ämnet på biblioteket. Samma sak gäller jobbet. Alltid göra bästa möjliga insats vad det än handlar om, det är nog min ”tävlingsgen”.

Om det var bandyn som förutsatte ett flexibelt arbete från början så är det idag familjen. Mattias är mycket engagerad i barnens idrottande och det gör mycket saker tillsammans. En av de lite mer oväntade sakerna är kanske att de under sommaren, ett par nätter i veckan, tältar hemma i trädgården.

– En del tycker kanske man är lite tokig men ungarna gillar det och jag sover aldrig så bra som på ett liggunderlag. 

Den stora livslånga passionen är flugfiske

Uteliv är ett återkommande tema. Den stora livslånga passionen är flugfiske. Mattias är med i en lokal flugfiskeklubb och försöker komma ut så ofta han får möjlighet. Men hur hinner man med att engagera sig så intensivt i både arbete och fritid?

– Man får energi av kul grejer helt enkelt, berättar Mattias, livet handlar om att ge plats för det. Mäklarjobbet kräver mycket arbete men ger också tillbaka med flexibilitet, och energin jag får gör i sin tur att jag också har roligt på jobbet.

Mattias och Widerlöv

En annan av fördelarna som han ser med sin arbetsplats är organisationen.

– Widerlöv sticker verkligen ut berättar Mattias. Här kan jag koncentrera mig på min roll och är hela tiden uppbackade av duktiga människor som verkligen är bäst på det de gör. Det är bra för oss som jobbar här och det är bra för kunden.

Att fokusera på sitt huvuduppdrag gör att helheten blir bättre, inga halvmesyrer. Det är något som hållit samman Mattias Forsberg och Widerlöv ett drygt årtionde. En bra matchning som vi hoppas har många år framför sig.

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering