Uppsala

Klas Winter

  • 25 februari 2021

Många bollar i luften

Att kunna “hålla många bollar i luften” må vara en klyscha men när det kommer till Klas Winter så visar det sig i det närmaste vara en bokstavlig sanning. Han har nog sysslat med de flesta bollsporter, ja och så skidåkning förstås, och så den stora passionen för segling. Man kan nog tryggt påstå att Klas alltid trivts bäst när det händer saker. 

– Det var hockey, bandy, innebandy, ja, jag har nog testat det mesta, berättar han. Jag hade turen att växa upp då det var självklart att hålla på med flera sporter, nu verkar det som att man måste specialisera sig så tidigt. 

Klas växte upp i Svartbäcken i Uppsala. Flera gånger i veckan styrde familjen mot Sunnersta, vintertid för skidträning i “gropen” och under sommarhalvåret gällde jollesegling i Ekoln. Ett tag var familjen på väg att flytta närmare aktiviteterna men Klas och hans syster var till slut de som satte stopp för flyttplanerna.

– Vi hade ju en massa klasskompisar i Svartbäcken och vid det laget var vi så stora att vi absolut inte ville bryta upp från dem. Det var nog samma orsak bakom att jag till slut gav upp alpinåkningen och satsade på bandyn. Skidorna tog väldigt mycket tid, främst för resor, och bandy kunde jag hålla på med hemma i Uppsala samtidigt som tid fanns över till kompisarna.

Lagspelaren

Klas, hustrun Anna och deras två-och-ett-halvt-åriga dotter Stella börjar känna sig hemmastadda i sitt nya hem i Södra Gottsunda, på bekvämt cykelavstånd till Skarholmen där familjen Winter haft sin segelbåt i hela Klas liv.

– Seglingen har alltid funnits med. Det blev väl lite mindre under några år då kompisarna och bandyn tog den mesta tiden men man kan nog se det som att jag i stort sett har vuxit upp i vår segelbåt. Den har varit med så länge jag kan minns. 

Utöver att segla med familjen så tävlingsseglar Klas fortfarande aktivt.

– Det blir en hel del även om det är lite annat nu när man blivit förälder. Men vi är ett gäng som brukar köra Gotland Runt. Besättningen är på tio man och kärntruppen har nog hållit ihop ett tiotal år nu. Det blir en stark lagkänsla.

Den känslan har Klas även hittat på Widerlöv. De första åren efter examen så drev han egen mäklarfirma men det blev ensamt i längden för en lagspelare.

– Som egen så blir det en ganska hård press i längden och du behöver fokusera så mycket på själva företagandet. Jag älskade att mäkla, att träffa människor och vara ute på visningar. På Widerlöv får jag mer tid för det jag helst vill göra och är bäst på.

Mäklarlivet

Klas berättar att det efter alla år i branschen nu är kul att se hur vissa kunder följt med genom karriären.

– En del som jag de första åren förmedlade den första ettan till har senare dykt upp när de träffat någon som de flyttat ihop med. Familjer har bildats och många bor idag i villa och jag har på något vis varit med genom livet. Det är ganska häftigt.

För en lagspelare som tycker om när det hela tiden händer saker finns det nog få yrken som passar bättre än fastighetsmäklare. Så vem vet, kanske Klas kommer att förmedla de första kunderna ända till seniorboendet.

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering