Stockholm

Hjälp till att ordna boende i Uppsala, Stockholm eller Västerås för människor som flyr från Ukraina

  • 15 mars 2022

Hej!

När Pia Anderson och hennes man insåg att det kommer att bli en stor flyktingström till Sverige beslöt de sig för att upplåta ett rum i sin bostad till flyktingar från Ukraina. De sökte med ljus och lykta efter någon organisation som ville förmedla en kontakt mellan dem och en liten ukrainsk familj. Men det visade sig inte vara så lätt!

Migrationsverket har fullt upp med att registrera alla som kommer, och kommunen och andra hjälporganisationer behöver hitta storskaliga lösningar. Därför bestämde de sig för att organisera civilsamhällets kärlek och omtanke genom att samla in adresser till de som har ett rum över. Och då ville vi på Widerlöv självklart hjälpa till.

Om du har ett rum över och bor i Uppsala, Västerås eller Stockholm så kan du mejla oss på omtanke@wallofkindness.se.

Pias lilla ukrainska familj, farmor Olga, mamma Olga och sonen Vova kom fredag 11 mars. Vi vet inte hur länge de kommer att stanna hos Pia, som inte får betalt för att de bor där. De tar bara en dag i taget och alla hjälps åt.

– Jag tror det är viktigt att ni som upplåter ett rum förstår att de kommer stanna hos er ganska länge, säger Pia. Vi har för avsikt att de får stanna tills de själva hittar något bättre.

Deras upplevelse så här långt är att de inte ångrar sig en enda sekund. Den kärlek de omfamnas av och allas omtanke och hjälpsamhet är ett enormt hav av godhet. De säger att de lever i hela havet stormar fullt av kärlek.

Så här går det till:

1. Du mejlar dessa uppgifter: namn, adress, telefon, antal gäster du kan ta hand om (beskrivet i antal bäddar och rum), och om du har husdjur. Mejla till: omtanke@wallofkindness.se

2. Du väntar sedan på att bli kontaktad av en ukrainsk familj.

3. När du fått kontakt med en familj hör du av dig till tack@wallofkindness.se så vi kan ta bort din bostad från anslagstavlan.

Stort tack för din hjälp!

Pia, alla på Widerlöv 

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering