Uppsala

Clara Lööf Ljunglund

  • 26 november 2020

Vissa personer blir man glad av. De är öppna, positiva och har nära till skratt. Sånt smittar. Clara är en sådan person. Att hon för inte allt för längesedan var en tyst och blyg tjej som slutade spela badminton för att hon inte vågade prestera när andra såg på är svårt att tro. Att hon dessutom en dag skulle bli fastighetsmäklare, kanske ett av de mest sociala yrken vi har, var det definitivt inte många som kunde gissa på den tiden.

– Jag var väldigt blyg och tyckte inte alls om att prata med människor jag inte kände. Jo, visst, i högstadiet försökte jag tuffa till mig lite. Man började bli lite intresserad av killar och då gick det ju inte att vara helt tyst, skrattar hon.

Men det var egentligen när hennes lärare på gymnasiet började pusha henne att våga ta för sig som det verkligen lossnade.

– Under tredje året hade vi UF-projekt och Åsa, vår klassföreståndare, mer eller mindre tvingade mig att ställa upp i en säljtävling. Jag vann pris och insåg plötsligt att, jag kan ju det här. Det här är ju skitkul, varför har jag varit tyst i alla dessa år. 

Butikssäljare efter skolan, trivdes bra i säljrollen men kände att hon ville mer

Den pånyttfödda Clara började som butikssäljare efter skolan, trivdes bra i säljrollen men kände att hon ville mer. Så när hennes pappa en dag nämnde att han kunde se henne som mäklare så såddes ett frö. Två år senare började hon utbildningen i Gävle.

– Det var kul, men tufft att pendla, så redan första året flyttade jag till Gävle. Tyvärr visade det sig vara dålig tajming, för bara ett par månader senare så började jag praktisera på Widerlöv parallellt med utbildningen. Så då pendlade jag plötsligt bara åt andra hållet istället.

Hon trivdes på Widerlöv från första stund och beskriver sin arbetsplats som en enda stor familj.

– Jag kände på en gång att det var som att alla på Widerlöv var som mina bästa vänner, och vi är ganska många så jag vet inte om det säger mest om företaget eller om mig.

Det är lätt att se att Clara älskar sitt jobb. Exempelvis lyser hon upp när hon berättar att hon ska jobba hela sommaren.

– Det gjorde jag hela förra sommaren också. Många av mina kollegor har familj och behöver vara lediga under sommarlovet men jag kan lika gärna ta en semesterresa någon annan tid på året.

Att det är att möta människor som driver Clara är väldigt tydligt och det är kanske just hennes sociala personlighet som gör att mäklaryrket passar henne så bra.

– Jag ser det nästan inte som att jag är på jobbet när jag arbetar hela sommaren. Det känns mest som att jag bara umgås med en massa nya trevliga människor.

Till nya kvarter

Stenhagen har varit Claras hem sedan hon föddes. Här växte hon upp med sina föräldrar och en äldre bror. Till en början bodde den lilla familjen i en liten tvåa som dock ganska snart byttes till en rymligare bostad. Men de blev området troget och nu när Clara flyttat till en egen lägenhet i Fålhagen så är det inte helt utan saknad till sina gamla kvarter.

– Jag har sagt till mamma att hon måste bo kvar i Stenhagen. Så jag kan komma “hem” ibland.

I Stenhagen finns idag förutom mamma och hennes katter många fina minnen och Clara talar väldigt varmt om området.

– Stenhagen kommer alltid vara “hemma” och när jag visar bostäder där och frågan kommer om hur det är i området så känns det bra att kunna säga att att det är jättetrevligt, jag har älskat att växa upp i Stenhagen.

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering