Stockholm

Hallen – kaos eller ett stilrent första intryck?

  • 2 november 2020

Hallen är det första som möter dig, din familj och dina vänner. Ibland önskar man att det inte var så. Att just detta utrymme, som inte alltid känns optimalt utnyttjat, ska vara det första vi visar upp. Men tappa inte modet, det finns mycket att göra för att skapa ett både praktiskt och stilfullt första intryck.

Fundera över vilken stil du vill ska råda i hallen. Förvara de kläder du inte behöver för årstiden på annat ställe. Låt bara det som används hänga framme i hallen. Bygg på höjden och använd ljusa färger om du vill få ett luftigt och välkomnande intryck.

En plats för allt
Platsbygg en smal bänk att sitta på med plats för förvaring under. Placera korgar eller lådor för vantar, mössor och småsaker på en vägghylla och sätt upp hängare för ytterligare kläder på väggen under.

En hylla till var och en
För att slippa överfulla krokar med kläder under hatthyllan kan du sätta upp separata små hyllplan med krokar till alla i familjen. Det här skapar ett luftigare rum genom att det inte blir fullt på en enda plats. Dessutom blir det ordning och reda när alla vet var de har sina saker, och det är inte så dumt.

Speglar och belysning ger rymd
En helkroppsspegel gör att hallen verkar större, men var noga med att inte placera den mitt emot ytterdörren, vilket enligt feng shui motar tillbaka energin eller flödet in i lägenheten.

Bra belysning är ett måste i en trång hall. Använd spotlights med dimmerfunktion i taket för att kunna styra styrkan på ljuset. När du riktar ljuset mot väggarna skapar du en känsla av att hallen är större än vad den är.

Ytterkläder och skor kan, trots att hyllor och hängare finns, ge ett rörigt intryck. Har du råd, använd vackra skjutdörrar för att ”trolla bort” kläderna och prylarna. Elfa, Mirro och Lumo har ett stort antal skjutdörrar i olika stilar. Ett billigare alternativ till skjutdörrar är att använda ett draperi.

Kliv in och andas ut
Låt hallen kännas välkomnande och lugn. På så sätt kan du skapa ett inbjudande första intryck. Något som är lika viktigt för dig själv som för dina gäster. Det ska kännas skönt att kliva in genom dörren och komma hem.

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering