Bromma

Uppåt för bopriserna i Bromma

  • 8 juli 2024

Brommas bostadsmarknad visar flera positiva signaler med en ökad aktivitet och optimism hos både köpare och säljare.


–Riksbankens besked förra veckan att det kan bli aktuellt med upp till tre räntesänkningar under hösten är såklart positiva nyheter för bostadsmarknaden. Om inga oförutsedda händelser sker den närmast tiden är vår bedömning att vi kommer att få se en ökad aktivitet och något stigande priser på marknaden efter sommaren, säger Tomas Widerlöv, grundare av mäklarfirman Widerlöv och VD Widerlöv Franchise.

Den senaste statistiken visar på en fortsatt positiv utveckling för bostadsrätter i området. Under de senaste tre månaderna har priserna för bostadsrätter ökat med 3,0 procent, vilket innebär att det genomsnittliga kvadratmeterpriset nu ligger på 63 271 kronor. Under peridoenm såldes 611 bostadsrätter. 

De senaste tolv månaderna har det genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Bromma varit 61 835 kronor, vilket speglar en stabil årlig ökning på 2,3 %. Det genomsnittliga priset för en bostadsrätt under denna period var 3 863 000 kronor, och totalt såldes 1 988 bostadsrätter. 

Även marknaden för villor i Bromma visar en positiv utveckling med ett normaliserat utbud, höjda utgångspriser och en tydlig ökning av antalet visningsbesökare under våren. 

Prisutveckling i Bromma är i linje med den nationella trenden där både bostadsrätter och villor visar på en prisuppgång, med en ökning på 2,4 respektive 1,4 procent på årsbasis över hela Sverige. 

— Faktorer som pågående stadsutvecklingsprojekt, förbättrad infrastruktur, den natursköna miljön och den omedelbara närheten till centrala Stockholm gör Bromma till ett väldigt attraktivt område. Detta skapar en stabil efterfrågan som driver prisutvecklingen framåt, säger Carina Frank, VD Fjelkners by Widerlöv.

Under juni månad minskade antalet bostäder till salu från cirka 600 totalt till 400 lägenheter och lite drygt 40 villor till salu. 

Trots det för årstiden normala utbudet har både medianannonstiden och antalet prissänkta bostäder ökat något i juni jämfört med föregående månad efter att successivt ha sjunkit under våren. Medianannonstiden för bostadsrätter på andrahandsmarknaden steg från 19 dagar i maj till 30 dagar i juni. Samma trend gäller för villorna som i maj hade en medianannonstid på 13 dagar och i juni uppgick motsvarande siffra 25 dagar.

I maj var andelen prissänkta bostadsrätter 14 procent, medan andelen prissänkta villor var 7 procent. I juni var motsvarande siffror 16 procent respektive 10 procent.

Under juni var medelbudpremien för bostadsrätter oförändrad på cirka 5 procent medan den minskade från 8 procent i maj till cirka 1,5 procent för villorna. 

–Det har även börjat ljusna på nyproduktionsmarknaden. Här ser vi en klar ökning av antalet försäljningar jämfört med förra året även om det fortfarande är ganska låga volymer. Många projekt har justerat sina priser och i flera fall kombinerat detta med olika typer av kampanjer vilket har medfört att antalet försäljningar ökat, säger Tomas Widerlöv.

Widerlövs statistiksammanställning baseras på data från Hemnet, Booli Pro, Mäklarstatistik samt Mäklarfirman Widerlövs och Fjelkners by Widerlövs egen statistik.

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering