Nyheter

Rekordmånga bostäder ute till försäljning: “Köparen kan göra klipp”

  • 5 september 2023

2 450 bostäder låg ute till försäljning på den största bostadssajten i augusti i Uppsala län – den högsta siffran på tio år. Och försäljningstiden för en villa har ökat med 86 procent på två år. Det är skakigt på bostadsmarknaden just nu.

Mäklaren Linn Thyrestam Grape hukar lite i regnet, men Till salu-skylten ska upp oavsett väder. Klimatet på bostadsmarknaden är lite som den senaste tidens väder – gråmulet med få solglimtar, i alla fall för många säljare. Utbudet är rekordstort, och mellan åren 2021 och 2023 har försäljningstiden för en villa i länet gått från 18 till 33 dagar, en ökning med 86 procent, enligt statistik från bostadssajten Hemnet.

”Mer oro”
– Det är mer oro på bostadsmarknaden, fler säljare är nervösa, säger Linn Thyrestam Grape som arbetar på Widerlöv.

Hur är det att jobba som mäklare i ett sådan här läge?

– Det är tuffare, men man kommer att uppskatta topparna mer.

Träffar du fler glada köpare i dag?

– Ja, så kan man säga. Fler ser möjligheten till klipp.

Källa: SVT Nyheter

Se hela klippet med Linn på SVT:s hemsida här >

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering