Widerlöv

Rosa Lådan, ett initiativ för ett mer inkluderande samhälle

  • 13 november 2023

Vi på Widerlöv är otroligt stolta över Rosa Lådan – vårt hjärteprojekt till förmån för Stadsmissionen. Med glädje och engagemang kan vi berätta att vi hittills har delat ut fler än 2.500 rosa lådor. Det som du inte längre behöver kan vara precis det som någon annan längtar efter. Rosa Lådan är vårt sätt att kasta ljus på det osynliga utanförskap som alltför ofta förblir dolt för ögat.


Ibland är det lidande som människor går igenom osynligt och undangömt i skuggorna av statistik. Det kan handla om att sakna ekonomin för att delta i en väns födelsedagskalas eller förmågan att återgälda en vänlig gest. Det är de små sakerna i vardagen, som att inte äga ett par fotbollsskor eller en cykel.

Rosa Lådan är vår symbol för att öppna dörrarna till samtal om detta osynliga lidande. Genom att dela ut rosa lådor till våra medmänniskor hoppas vi kunna fylla dem med värdefulla gåvor och därigenom bidra till att skapa ett rättvisare och mer inkluderande samhälle.

I dagens samhälle finns det en växande grupp människor som kämpar med social och ekonomisk utsatthet. Även om den exakta omfattningen ännu inte är känd, är behovet av stöd och hjälp tydligt. Stadsmissionens olika verksamheter kämpar tappert för att stödja samhällets mest utsatta, och trycket på dem ökar stadigt.

Vi vill inspirera dig att vara en del av lösningen. Att hjälpa är enkelt. Hämta en rosa flyttlåda, fyll den med de saker du inte längre behöver och se till att de når dem som behöver dem allra mest.

Om du vill delta i detta viktiga projekt kan du träffa oss personligen och hämta din egen rosa låda på följande platser och tider:

Under helgen vecka 46 finns vi här:

Nacka/Värmdö, lördagen den 18 november kl. 11:00-13:00
– Stadsmissionen på Sickla Köpkvarter Siroccohuset
– Coop i Orminge Centrum
– Ektorps Centrum
– Tippen i Saltsjöbadens Centrum
– Utanför Systembolaget på Värmdö Köpcentrum.

Uppsala, lördagen den 18 november kl. 11:00-14:00
– Utanför Ikea Uppsala

Kungsholmen, Stockholm, söndagen den 19 november kl. 10:00-15:00
– På och utanför vårt kontor på Norr Mälarstrand 72.

Så här lämnar du in din rosa låda:
När du har fyllt din rosa låda är det viktigt att tänka på att de saker du lämnar måste vara i gott skick och rena, så att Stadsmissionen kan ta emot dem. Fråga dig själv om det du lämnar är något du skulle kunna ge till en vän?

Uppsala: Lådan lämnas till Stadsmissionens gåvomottagning på Bolandsgatan 15 C. (Öppettider finns på uppsalastadsmission.se)

Västerås: Lådan lämnas till Stadsmissionens gåvomottagning på Ateljégatan 4 (Erikslund). (Öppettider finns på vasterasstadsmission.se)

Stockholm, Nacka, Värmdö och Bromma: Lådan lämnas till Stadsmissionens Second Hand-butiker. Hitta din närmaste butik på stadsmissionen.se/hitta-butik.

Rosa Lådan är ett hjärtevärmande exempel på hur små handlingar kan göra en enorm skillnad i någon annans liv. Genom att dela ut rosa lådor och samla in donationer har detta projekt blivit en symbol för medmänsklighet och hjälpsamhet. Delta i detta viktiga initiativ och bidra till ett samhälle som inkluderar och stödjer dem som behöver det mest.

Tack för att du hjälper oss att hjälpa!

Läs mer om Rosa Lådan här >>

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering