Widerlöv

Äntligen inne att vara ute

  • 12 maj 2024

Plötsligt händer det: solen värmer, det droppar från taken och så är det vår – på riktigt! Bort med vinterförvaringen av pantflaskor och gamla krukor, här kommer inspiration för en riktigt mysig balkong som blir ditt favoritställe.

Vi längtar efter att vara ute. Sitta och fika, njuta av solen och känna att sommaren är på väg. Och nu är det bråttom att få ordning på balkongen.

Börja med golvet. Det är vanligtvis i betong och inte alltid jättevackert. För att få en mer ombonad känsla kan du lägga trätrall. Andra golvmaterial är till exempel konstgräsmatta, den tjockare varianten ger ett mjukt och behagligt underlag för barfota fötter. Och du behöver inte välja grönt om du inte vill, heltäckande mattor för balkongen i grått eller svart är också snyggt. Dessutom finns det en uppsjö av plastgolv i olika färger och mönster.

SOL UTE, SOL INNE

Sol i hjärta, sol i sinne. Men skuggan är minst lika viktig.

Ett parasoll behöver du även om balkongen är liten. Eller en markis. Ett annat populärt solskydd är segelduk. De finns i olika storlekar och spänns upp som ett tak med lite fall. Skydd mot sol är viktigt men skydd mot vind och insyn kommer tätt därefter. Det klassiska insynsskydden i markisväv är det första man tänker på, men det finns också varianter i transparent glasfiber. De ger balkongen en uterumskänsla och finns även som halvtransparent i olika färger.

MÖBLER OCH FÖRVARING

Populärt är fortfarande loungemöbler i konstrotting. De är tåliga och stilrena. Låga soffor och bord ger en avslappnad känsla. Stora, mjuka kuddar känns lyxigt.

För en mindre balkong kan det vara smart att välja möbler med multifunktion som en sittbänk med förvaring. Hyllor på väggarna ger trivselkänsla och kuddar och filtar tillsammans med ljuslyktor ger hög mysfaktor.

VÄXTER + BALKONG = SANT

Att gröna växter på balkongen gör väldigt mycket för intrycket råder det ingen tvekan om. Levande blommor och växter hör balkongen till för de allra flesta. Har du inte gröna fingrar eller tid att ta hand om törstande små plantor, kan du be blomsterbutiken om råd att hitta tåliga plantor som ger känslan utan att kräva för mycket omvårdnad.

De klassiska balkonglådorna i plast finns numera i spännande former och material som betong, rotting och flätad plast i härliga färger.

Hoppas att du är beredd nu när våren vaknar och balkongen kallar. Lycka till med ditt nya uteliv!

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering
close