Kommande bostad

Vänge, Uppsala

Vänge-Väsby Smedjetäppan 32

  • Friliggande villa
6 500 000 kr Eller enligt ök
  • lamp and chair icon 6 rum och kök
area icon Yta
  • 190 m2 boarea
  • 25 m2 biarea
  • 8 880 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1909
Vänge-Väsby Smedjetäppan 32

Drömmen om gårdsidyllen kan bli din! Boningshus från 1900-talet förhöjer charmen.

Äntligen kan drömmen om den lilla gårdsidyllen förverkligas! På behagligt avstånd från Uppsala finns gården som redan idag lämpar sig ypperligt för den som vill ha mindre lantbruksdjur såsom får, getter, kaniner eller kanske höns och ankor. Även katt- eller hundägaren kommer att älska fastigheten. Fastigheten bjuder även in dem med stora intressen; kanske bilar eller båtar? Och tilltalar absolut de som vill ha ett praktiskt generationsboende.

Idag finns ett stort boningshus från början av 1900-talet, vackert beläget i Skeppsbergets västsluttning. Huset genomgick en omfattande om- och tillbyggnad 2007 och moderniserades för att anpassa sig till nutida standard. Mysfaktorn består av två nyinstallerade eldstäder som ger skön värme under kallare årstider, extra takhöjd och balkong med vidsträckt utsikt över omgivande landsbygd. I entréplan finner ni stor, inglasad altan som gärna bjuder in till festligheter, ett riktigt lantkök med goda förvaringsmöjligheter i inredning från Noblessa, rejäl matsal och vardagsrum med kakelugn i jugendstil från Gabriel (Kungsholm). Här finns även rymligt sovrum, helkaklat badrum med dusch samt bad, klädkammare och rejält tvättutrymme. På övre plan finner ni ett stort allrum med braskamin, två rejäla sovrum och dusch/wc. Stort altandäck som nås via boningshusets vardagsrum där ni kan slå er till ro i skönt möblemang och njuta av den gassande solen.

Många andra användbara byggnader i gott skick såsom loggia med loft om ca 28 kvm och jordkällare, hönshus (ca 9 kvm) med foderrum om ca 8 kvm, verkstad/gethus med loft om ca 25 kvm och ett redskapsförråd på ca 12 kvm. Goda förvaringsmöjligheter på den egna, grusade infarten, i carports med eluttag som rymmer tre bilar samt i garage med gjuten platta. Samtliga uthus har renoverats sedan 2007 och alla har fått nya plåttak.

Magisk trädgårdstomt med växtlighet som byter färg och skepnad med årstiderna. Här finns ett hav av pioner, vidsträckt gräsmatta, odlingslotter, fruktträd, bärbuskar, rosenbuskar, praktiskt växthus (ca 15 kvm) som även gärna bjuder in till fikapaus och hög, grönskande häck som skapar insynsskydd. Gräsmattan ligger på god åkermark och kan även användas för bete eller för odling av exempelvis vallväxter, foderbetor eller grönsaker.

Vänge är en ort ca 12 km väster om Uppsalas stadskärna. Orten består mestadels av villabebyggelse och radhus där merparten uppfördes i slutet av 1960-talet. Här finns kyrka, två förskolor, skola åk. F-6, fritids, bokbuss och restaurang. Det är ett rikt friluftsliv med Hagunda IF som idrottsförening, det finns bl a fina elljusspår, boulebanor, tennisbanor och idrottsplatsen Skeppsvallen. De som pendlar tar sig enkelt ut till väg 72 med bil och på bara 7-10 minuter når du Stenhagen Centrum som erbjuder service såsom mataffärer, apotek, bibliotek, vårdcentral och skola årskurs 7-9. Här finns även täta bussförbindelser med buss nr 848 och den hurtige kan med fördel nyttja någon av de välbyggda cykelbanorna in mot stadskärnan.

Intresseanmälan
Linn Thyrestam Grape
Ansvarig mäklare

Linn Thyrestam Grape

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Linn

Bostad

Ekonomi

previous slide
next slide
Planlösning från Vänge-Väsby Smedjetäppan 32, Kommande i Vänge, Uppsala
Planlösning från Vänge-Väsby Smedjetäppan 32, Kommande i Vänge, Uppsala
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad