Såld

Centrum, Uppsala

Trädgårdsgatan 16 C

Slutpris: 2 900 000 kr

Trädgårdsgatan 16 C

Välkommen att trivas i en fantastiskt lägenhet på en mycket attraktiv adress i anrika kvarter!

I en fastighet från 1785 ligger denna oerhört trevliga 1:a med svårslagen vy mot Uppsala domkyrka. Väldigt centralt läge invid årummet och kort gångavstånd till såväl citykärnan som stationen, likväl som till den populära stadsparken.

I lägenheten finns flera tidstypiska detaljer såsom stora spröjsade fönster med djupa fönsternischer, kakelugn, trägolv och generös takhöjd. Den över 230 år gamla byggnaden präglas av sina charmiga, rymliga fönster och gamla trägolv. På fasaden kan man fortfarande urskilja de valv som från början utgjorde stall till brukspatronerna Grill. Grillska gården är idag den enda bevarade stadsgården i Uppsala.

Lägenheten med ett genomgående ljus ger följande planlösning: möblerbar hall med mycket förvaring, kök med plats för större köksmöbler och med fantastisk utsikt mot ett av Uppsalas landmärken, modernt renoverat badrum samt ett rymligt, ljust rum med kakelugn. Lägenheten har genomgående spröjsade fönster med djupa fönsternischer.

Mitt i det fartfyllda stadsmyllret utanför finnes här en historisk oas med härlig atmosfär och unik innergård med gemensamma trädgårdsmöbler, en syrenberså och magnoliaträd. Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi.

På Trädgårdsgatan 16 C bor du i händelsernas centrum med närhet till bland annat paradgatan, stationen och citykärnan. I närheten finns även charmiga mindre butiker, caféer och universitetsområden. Ett stenkast bort ligger även Uppsala slott, stadsparken och Akademiska sjukhuset.

Flexibelt tillträde! Kontakta ansvarig mäklare vid eventuella funderingar.

Beyar Hajo
Ansvarig mäklare

Beyar Hajo

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Beyar

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Trädgårdsgatan 16 C, Såld i Centrum, Uppsala
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad