Såld

Hasseludden, Nacka

Tessinvägen 35

Slutpris: 11 200 000 kr

Tessinvägen 35

Modern villa med ljus, rymd och fem sovrum samt gästhus

Fantastiskt trevligt belägen villa med modern arkitektur. Läget är högt och avskilt på en stor plan tomt med vacker tallskog som omger huset. På baksidan finns en stor och härlig altan som blir som ett extra rum om sommarhalvåret. Utöver den generösa huvudbyggnaden finns ett gästhus om 32 kvm. Det är det möjligt att inreda med kök och badrum (vatten och avlopp är redan nedgrävt) och ha för uthyrning eller som lyxigt gästhus. Idag fungerar det utmärkt som extrarum.

Ett stort och vackert vardagsrum har högt i tak, fönster i tre väderstreck och en vacker eldstad. Detta rum är rena ljusterapin och här ryms både soffgrupp och större matplats. Man når enkelt köket bredvid. Altanen utanför förbinds med stora skjutdörrar i glas. Ovanför detta plan finns vad man får kalla för föräldrarnas avdelning: ett allrum, ett stort sovrum med klädkammare och ett lyxigt och smakfullt badrum från 2022. Utsikten över trädtopparna är vilsam och vacker.

Passerar man istället genom köket når man barnens del. Här ligger fyra sovrum av bra storlek och ett badrum runt en rymlig hall. Detta badrum är stiligt renoverat med microcement på väggar och golv och har badkar och en pelare med tvättmaskin och torktumlare. Utöver det har hemmet ytterligare ett badrum med dusch.

Köket blir som en sammanbindande länk mellan villans olika delar. Det ger ett varmt och modernt intryck med mörkbruna träluckor och gott om bänkyta under fönster mot altanen utanför.

Sammantaget är det ett vackert och välkomnande hem med svängrum för den större familjen. Huset är genomgående i gott skick och tomten är naturlig och lättskött. Det finns blåbär och lingon samt ett litet kantarellställe på tomten. Ett hem som ger tid och möjlighet att njuta.

Hasseludden är en fridfull miljö, nära både natur och skärgård, men med kort avstånd till kommunikationer, skolor och köpcentrum. Möjlighet till egen båtplats finns i Lövbergaviken. Här bor man nära city, men även på kort avstånd till Hasseluddens brygga och med en tydlig skärgårdskänsla.

Området erbjuder underbara promenadvägar utmed Stockholms inlopp och tre fantastiska badsjöar på kort avstånd. Villaägarföreningen har t ex en egen badbrygga i Sågsjön endast fem minuter från hemmet. Här kan man även lägga en egen liten roddbåt eller kajak man vill. Sågsjön är en underbart ren och vacker klippsjö som nyttjas året om för bad, långdistanssimning, skridskoåkning och långfärdsskidor. Från Sågsjön tas även sommarvatten för bevattning i trädgården mot en liten avgift.

Vittjärn, eller Trollan i folkmun, ligger även den bara ett par minuter från villan och är en härlig samlingsplats under sommartid. Denna når man via en genväg genom skogen, ner för backen. Trollan är omgärdad av skog, har rent vatten som blir varmt tidigt på året och håller temperaturen långt in på hösten. Området har dessutom inte mindre än två kända spa-anläggningar, Hasseluddens Yasuragi och Skepparholmen, med tillhörande restauranger och barer. Utmed denna kustremsa finns underbara promenad och joggingspår.

Tre förskolor; kommunala Rensättra förskola (bara några hundra meter från ytterdörren via en genväg), och Kummelnäs förskola samt privata Backebo förskola finns på promenadavstånd. Grundskolor finns i närheten, inte minst populära Myrsjöskolan (f-9) och Sågtorpsskolan som båda nås på kort cykelavstånd via trygga cykelvägar.

I närbelägna Orminge Centrum erbjuds all tänkbar service; flera mataffärer, vårdcentral, bibliotek, apotek, systembolag, restauranger och butiker. Och ett bageri i mästarklass; Lindebergs bageri som äntligen flyttat till större lokaler.

Kommunikationerna är goda. Från Tessinvägen går det utmärkt att promenera eller ta buss 417 från hållplats Myrsjön. Går man aningen längre, till hållplats Korset, går direktbussarna till city med mycket hög turtäthet. Man kan antingen åka till Slussen eller med direktbuss till Cityterminalen. Flera infartsparkeringar finns i närheten. Det går båttrafik in till flera bryggor i stan från Hasseluddens brygga som ligger på promenadavstånd. Ett oerhört mysigt sätt att åka till stan på.

Det finns mycket goda sport- och idrottsmöjligheter i närheten. En av Nackas största sporthallar, Myrsjö sporthall, ligger mycket nära, men även andra idrotter erbjuds; fotboll, badminton, tennis, bordtennis, innebandy, handboll, basket, fotboll, gymnastik mm. En simhall planeras också i Myrsjöområdet. Det finns flera båtklubbar samt Velamsunds naturreservat som erbjuder ridning, vandring, skidåkning i anslutning till Värmdös vidsträckta natur.

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Tessinvägen 35, Såld i Hasseludden, Nacka Planlösning från Tessinvägen 35, Såld i Hasseludden, Nacka Planlösning från Tessinvägen 35, Såld i Hasseludden, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad