Såld

Skuru, Nacka

Svanevitsvägen 1

Slutpris: 11 675 000 kr

Svanevitsvägen 1

VILLA SVANEVIT - VACKER VILLA FRÅN 1920-TALET

Välkommen till detta vackra hus, beläget på en mysig gata utan genomfarttrafik, granne med Bastusjön!

Knappt 10 km från Slussen ges här chansen att bo i idyllen, granne med Nyckelviken, havet, sjön och pulkabacken. Utan att överdriva så kan vi lätt konstatera att här erbjuds det bästa av två världar, som gör livet enkelt att leva.

VILLA SVANEVIT är ett klassiskt hus med vacker utforming och historia

Husets ljusinsläpp är fantastiskt, alla rum badar i ljus. Huset är perfekt placerat på tomten och de väl placerade uteplatserna ger möjligheter till sol hela dagen.

Huset lät byggas 1925 och firar snart 100 år! Givetvis har många uppdateringar skett genom åren, men många fina charmiga detaljer finns kvar. Planlösningen är alldeles utmärkt och passar en barnfamilj i farten. Entréplan erbjuder fina sällskapsytor i kök och vardagsrum, separat tv-rum med extra entré, gästrum/arbetsrum, toalett. Övervåningen har mångas drömlösning med tre sovrum, stort badrum med både badkar och dusch, god förvaring, samt allrum med fransk balkong.

Källarvåningen är alldeles förträfflig med enorma ytor att disponera utifrån livets olika skeden. Stor tvättstuga, matkällare, rejäla förråd, och dubbelgarage. Tillgänglighet både från husets insida och utsida. Dubbelgaraget erbjuder plats för två bilar om så önskas. Det stora förrådet bredvid skulle passa utmärkt som gym eller pingisrum.

Huset är renoverat och stegvis moderniserat sedan 1993 när nuvarande ägare köpte huset. Bergvärmen är smidig och håller nere uppvärmningskostnaden. Hela yttertaket är renoverat. Totalyta om 240 kvm, inklusive garage.

Mysig tomt med flertalet uteplatser och fina möjligheter till odling. Två plymspireor (2 m höga) skjuter fart på våren och klär in de två entrétrapporna. Humle slingrar sig fint på uteplatsen. Framför huset finns en vacker rhododendron. Avenbok, buskrosor och syren är ytterligare några av alla härliga växter som finns på fastigheten. Uppvuxet och vackert, bara att fortsätta vårda och njuta av. En otrolig lyx! Väl tilltagen infart för bilar. Flertalet olika uteplatser som gör det möjligt att flytta sig runt beroende på sol och skugga. Blir man badsugen så nås badplatsen på ett par minuter, så här pratar vi badrocksavstånd på riktigt.

Hit ska ni flytta om ni vill njuta av ett vackert hus, granne med skog och vatten, men ändå stan 10 minuter bort med bil och 30 minuter med elcykel.

Det bästa med Villa Svenevit enlig nuvarande ägare:

Vi har ägt huset i 28 år och älskat det från första stund!

Läget till Nyckelviken med möjlighet till promenad och träning på fina barkspår i skog och klippbad vid brukshundsklubben. Den nyligen i ordninggjorda Ledungastigen, brant promenad vid Skurusundet, är otroligt vacker.

Vi har åkt skidor och skridskor om vintrarna på Bastusjön. Så mysigt att sedan promenera hem och tända brasa och grilla korv i kaminen. Kaminen är så bra och har hög värmekapacitet och sprider en fantastisk trivsel. Kaminen är husets bästa investering om vi måste välja någon.

Närhet till flera bra förskolor och skolor. Cirkusparken med möjlighet till lek och träning. Rätt läge på rätt sida om Skurubron.

Närhet till butik i Ektorps centrum. Närhet till bussar i Skuru 409, 449 och nära till övriga bussar. God grannsämja och årlig gemensam kräftskiva.

Altanen på baksidan är en ostörd favorit. Vacker gammal syrenhäck utmed Svanevitsvägen vid altanen. Fenomenal röd klätterros vid entrén. Gammeldags buskrosor vid uteplatsen på framsidan, härlig plats på eftermiddagen och tidig kväll. Avenbokhäcken mot grannen på andra sidan, tät och fin.

Köket är en favorit! Trevligt kök att jobba i man ryms flera att jobba tillsammans. Källaren och dubbelgaraget är perfekt för en aktiv barnfamilj. Entrétrappan, en kopp kaffe i den första vårsolen eller när du kommer hem från arbetet på sommaren. Uppskattar bergvärmen, den är smidig och väl fungerande.

Vi önskar nu nästa familj välkommen!

Maria Fjellner
Ansvarig mäklare

Maria Fjellner

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Maria

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Svanevitsvägen 1, Såld i Skuru, Nacka Planlösning från Svanevitsvägen 1, Såld i Skuru, Nacka Planlösning från Svanevitsvägen 1, Såld i Skuru, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad