Såld

Skattmansö, Heby

Skattmansö 197

Slutpris: 3 200 000 kr

Skattmansö 197

Slå er till ro och blicka ut över den natursköna dalen!

Modernt hus byggt i äldre stil med alla bekvämligheter ni kan önska er. Finn harmoni i otroligt naturskön miljö med Skattmansöådalens naturreservat i blickfånget vart ni än befinner er i huset.

Vardagsrum med öppet till nock om 4 meter och stora fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak och låter naturen utanför agera tavla samtidigt som de ger bästa möjliga ljusspridning. I halvöppen lösning mot vardagsrummet finns köket med rejäl matplats invid fönster, vit skåpinredning som smälter in och goda arbetsytor. Tre ordentliga sovrum varav ett utgör ”master bedroom” med utgång till den egna trädgården. Rymligt, helkaklat bad-/duschrum och gäst-wc. Separat tvättutrymme och rejäl hall som ger god avhängningsyta.

Vacker trädgårdstomt som byter skepnad med årstiderna, belägen på höjd för bästa möjliga utsikt och med intilliggande vattendrag som förgyller med sitt porlande vatten. Goda förvaringsmöjligheter i dubbelgarage med fjärrstyrda portar samt i förråd i charmigt utförande som komplement till t ex trädgårdsredskapen.

Skattmansö är ett naturskönt område beläget ca 4,5 mil från Uppsala, 3,2 mil från Sala, 2,5 mil från Enköping, 1,7 mil från Heby och 1,8 mil till Järlåsa. Under många år har man haft Skattmansöbacken i drift dit boende i närområdet tagit sig för att åka skidor, har fanns även skiduthyrning och kafé men verksamheten har inte varit aktiv de senaste åren. Ännu längre tillbaka i tiden fanns här ett blomstrande järn- och tegelbruk. Självaste tegelmästaren bodde faktiskt på denna tomt, här fick man perfekt överblick över verksamheten. Rester efter detta finns kvar vid rastplatsen intill den forsande Skattmansöån. Idag vistas man gärna i Skattmansö för att njuta av naturen och den skiftande växtligheten, men även för att njuta av härlig fågelsång om vår- och försommaren. Det finns tranor nere vid ån, djur går och betar på ravinens sluttningar och håller ådalen öppen. Betande djur gynnar också många växter och under våren möts du av en fantastisk blomsterprakt i Skattmansöådalen. I tusentals år har Skattmansöån slingrat sig fram genom landskapet och skurit sig ner genom den djupa leran. Idag flyter ån fram på botten av en vacker ravin med bitvis riktigt branta sidor och ni kan från denna tomt njuta av det porlande vattnet.

Välkomna till ett hem och idyll där ni kan ladda batterierna och fylla på med energi på bästa tänkbara sätt!

Linn Thyrestam Grape
Ansvarig mäklare

Linn Thyrestam Grape

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Linn
Jesper Ackelman
Assisterande mäklare

Jesper Ackelman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Jesper

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Skattmansö 197, Såld i Skattmansö, Heby
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad