Såld

Hasseludden, Nacka

Sergelvägen 9

Slutpris: 15 800 000 kr

Sergelvägen 9

Majestätiskt högt belägen arkitektritad villa där tidlös kvalitet genomsyrar varje detalj

Majestätiskt högt belägen arkitektritad villa där tidlös kvalitet genomsyrar varje detalj. Här samspelar den vackra omgivningen med berg, terrasser och gröna gräsmattor med villans naturnära material. Ambitionen har varit att tillvarata det vackra ljusflödet som husets placering på tomten medför. Här njuter man av väl tilltagna fönsterpartier i alla rum, delvis ned till golv, och flera glasade dörrar till tomten och de två terrasserna. Gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Tomten är mycket stor, 2 500 kvm, högt belägen och utan insyn. Från villan och dess terrasser har man utsikt över horisonten och skog och mark. På sina ställen kan man även glimta när kryssningsbåtarna passerar i det närbelägna inloppet till Stockholm. Hela tomten är mycket omsorgsfullt anlagd med vackra gräsmattor och fin stenläggning. Tillsammans med den stilrena villan skapas en vilsam helhetsupplevelse. Ett 40 kvm stort garage med automatisk port samt en friggebod tillhör fastigheten.

Villan passar en familjen med höga krav på representativa sällskapsutrymmen, flexibilitet i rumsanvändningen, funktionalitet i inredningen, hög komfort och med energisnål och miljömedveten teknik i ett naturnära, tyst och tryggt område. Samtidigt är man nära snabba bussar till city och har skola (f-9) och förskola på fem-tio minuter trygg gångväg.

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med kalkstensgolv och sikt genom villan. Skjutbara dörrarna i ek och glas mellan hall och vardagsrum skiljer av. Vardagsrummet och köket är beläget i öppen planlösning, och en skulptural murad öppen spis delar av funktionerna i rummet. Här har man fönster och dörrar ut i tre vädersträck och når enkelt den 40 kvm stora terrassen i perfekt sydvästläge.

På entréplanet återfinns även ett stort sovrum, tvättstuga samt ett av villans två stiliga badrum; utrustat med dubbla duschar och rymlig bastu. En öppen trappa i ek sammanbinder de bägge planen och det specialtillverkade räcket i glas i kombination med fönster gör att ljuset även kommer ovanifrån till entréplanet.

Ovan trappan når man den mer privata delen av huset. Här är tre sovrum och ett badrum belägna runt ett stort allrum. Master bedroom har dessutom har en egen walk-in closet och utgång till takterrassen.

Fastigheten har tillgång till sommarvatten från Sågsjön via en vattenförening för 1000 kr per år. Det gör att man med gott samvete alltid kan ha en grön gräsmatta.

Hasseludden är en fridfull miljö, nära både natur och skärgård, men med kort avstånd till kommunikationer, skolor och köpcentrum. Möjlighet till egen båtplats finns i Lövbergaviken. Här bor man nära city, men även på kort avstånd till Hasseluddens brygga och med en tydlig skärgårdskänsla. Området erbjuder underbara promenadvägar utmed Stockholms inlopp och tre fantastiska badsjöar på kort avstånd. Villaägarföreningen har t ex en egen badbrygga i Sågsjön endast två minuter från hemmet. Här kan man även lägga en egen liten roddbåt eller kajak man vill. Sågsjön är en underbart ren och vacker klippsjö som nyttjas året om för bad, långdistanssimning, skridskoåkning och långfärdsskidor.

Vittjärn, eller Trollsjön i folkmun, ligger även den bara ett par minuter från villan och är en härlig samlingsplats under sommartid. Den är omgärdad av skog, har rent vatten som blir varmt tidigt på året och håller temperaturen långt in på hösten. Området har dessutom inte mindre än två kända spa-anläggningar, Hasseluddens Yasuragi och Skepparholmen, med tillhörande restauranger och barer.

Tre förskolor; kommunala Rensättra förskola och Kummelnäs förskola samt privata Backebo förskola finns på kort promenadavstånd. Grundskolor finns i närheten, inte minst populära Myrsjöskolan (f-9) som nås på kort cykelavstånd via trygga bakvägar. Den har blivit utnämnd till en av Sveriges bästa grundskolor.

I närbelägna Orminge Centrum erbjuds all tänkbar service; flera mataffärer, vårdcentral, bibliotek, apotek, systembolag, restauranger och butiker. Och ett bageri i mästarklass; Lindebergs bageri som äntligen flyttat till större lokaler.

Kommunikationerna är goda. Från Sergelvägen går det utmärkt att promenera eller ta buss 417 från hållplats Myrsjön. Går man aningen längre, till hållplats Korset, går direktbussarna till city med mycket hög turtäthet. Man kan antingen åka till Slussen eller med direktbuss till Cityterminalen. Flera infartsparkeringar finns i närheten. Det går båttrafik in till flera bryggor i stan från Hasseluddens brygga som ligger på promenadavstånd. Ett oerhört mysigt sätt att åka till stan på.

Det finns mycket goda sport- och idrottsmöjligheter i närheten. En av Nackas största sporthallar, Myrsjö sporthall, ligger mycket nära, men även andra idrotter erbjuds; fotboll, badminton, tennis, bordtennis, innebandy, handboll, basket, fotboll, gymnastik mm. En simhall planeras också i Myrsjöområdet. Det finns flera båtklubbar samt Velamsunds naturreservat som erbjuder ridning, vandring, skidåkning i anslutning till Värmdös vidsträckta natur.

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Sergelvägen 9, Såld i Hasseludden, Nacka Planlösning från Sergelvägen 9, Såld i Hasseludden, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad