Såld

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Samaritgränd 6

Slutpris: 9 670 000 kr

Samaritgränd 6

Bruksarea om hela 167 kvm - uthyrningsdel - gammalt segelmakeri - sällsynt tillfälle!

Med en bruksarea på hela 167 kvm i detta unika objekt finns fantastiska förutsättningar att fortsätta sätta sin egen prägel och skapa sitt eget drömboende anpassat efter lika unika levnadsvanor och önskemål. Bostaden var tidigare ett segelmakeri under ca 30 år fram till att de nuvarande ägarna köpte det 2012. Bostaden är uppmätt till 167 bruksarea (102 kvm boarea plus 65 kvm biarea), se gärna bifogade mätbevis. Stora öppna rum, charmiga vinklar och vrår i kombination med varierande takhöjd skapar ett riktigt spännande boende utöver det vanliga. Rummen har uppdaterats och anpassats efter familjens behov - samtliga rum har målats eller tapetserats, nytt golv har lagts på det övre våningsplanet samt på det nedre planet, trappan i entrén har återvunna golvplank från Greta Garbos lägenhet som varsamt slipats upp och runda båtinspirerade fönster hyllar lägenhetens historia. Lägenheten har två sammanbundna våningar med tillgång till separata ingångar utifrån vilket ger möjlighet att stänga av en del av den övre våningen för t ex generationsboende eller uthyrning. I dagsläget är det två lägenheter med två olika lägenhetsnummer/andelstal som är hopslagna och möjligheten finns därför även att avyttra den ena och behålla den andra om man önskar. Måste upplevas på plats. Möjlighet finns till egen parkeringsplats med elladdning finns att tillgå direkt utanför entrén (ej på gatan) mot en extra månadskostnad. Vid den välkomnande entrén möts du av skylten som skvallrar om den gamla lokalens historia som segelmakeri, därtill har man i vardagsrummet valt att bevara linjaler som tavellister i tak som segelmakaren använde för att sy sina segel. Vardagsrummet, som helt klart är hemmets hjärta, har genomgående generös takhöjd och väl tilltagen yta där möjligheterna att inreda är många. Från pardörrarna nås den privata uteplatsen med nyttjanderätt mot den grönskade innergården med utrymme för utemöbler, grill och odlingar om så önskas. Vidare erbjuder det undre våningsplanet två rymliga sovrum varav den ena med ett extra loft/arbetsrum, det andra sovrummet har tillgång till ett extra rum med ingång till spa-delen med bubbelbadkar. Utöver det finns ytterligare ett mindre rum samt ett badrum med dusch. Via spiraltrappan i vardagsrummet nås övervåningen och det stilrena och fullt utrustade köket som innehåller allt man behöver, inklusive en härlig plats för ett större matbord intill fönstret. Här finns också den ev uthyrningsdelen om 23 kvm med egen entré från trapphuset med pentry, sovrum och helkaklat badrum med badkar. Ta chansen att bo lugnt och tyst på enkelriktad gata på en mycket attraktiv adress i hjärtat av söder. Ett helt klart sällsynt tillfälle och en lika sällsynt bostad. Nyttjanderätt till två vindsförråd. Flexibelt tillträde enligt köparens önskemål.

Brf Samaritgränd 6 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten Diligensen 10 i december 2001. Föreningen upplåter 25 lägenheter varav 1 hyresrätt. Föreningen har även hyresintäkter från en lokal och 2 parkeringsplatser. För medlemmarna finns nyttjanderätt till en möblerad innergård samt tvättstuga.

Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd! Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Några pärlor är Rost Stockholm, Falafelbaren, Marie Laveau, Morfar Ginko och populära Folkbaren. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom en kort promenad når du Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med 4:an och 74:an buss precis runt hörnet och inom 3 min gångavstånd Mariatorgets tunnelbana samt Södra Stations pendeltågsstation 5 min bort.

Varmt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Samaritgränd 6, Såld i Södermalm - Mariatorget, Stockholm Planlösning från Samaritgränd 6, Såld i Södermalm - Mariatorget, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad