Till salu
Budgivning pågår

Lännersta, Nacka

Ryttarvägen 22

Senaste bud
bidding icon with dollar sign Budgivare 1 9 400 000 kr Visa alla
Nästa visning
calendar icon onsdag 28 februari 18:30 - 19:00
9 995 000 kr
area icon Yta
  • 160 m2 boarea
  • 1 069 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1997
Ryttarvägen 22

Charmiga villa med en trevlig tomt på en lugn återvändsgata

Välkommen till denna charmiga villa med en trevlig tomt på en lugn återvändsgata. Högt och fritt läge med altandäck i ett privat söderläge, gräsmatta och fina planteringar. Huset är ett Myresjöhus med högkvalitativa material vilket resulterar i ett mycket gott skick.

På nedre plan finns ett stort vardagsrum omringat av fönster mot husets baksida vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Intill ett trevligt kök med gott om plats för matplats, ett sovrum/kontor, ett nyrenoverat badrum samt tvättstuga. På övre plan har du även här full takhöjd med ett trevligt allrum, tre sovrum samt även här ett nyrenoverat badrum.

Dessutom ingår en garagebyggnad med plats för två bilar. En vackert anlagd tomt med planteringar och gott om utrymme för matplatser och lounge-möblering på den stora altanen.

Här bor du i ett välmående hus med ett fint besiktningsprotokoll och låga driftkostnader i ett lugnt och avskilt område med närhet till badsjöar och skogsspår. Det är verkligen en plats där hela familjen kan känna sig som hemma.

Säljarnas egna beskrivning av att leva och bo på Ryttarvägen 22.

Huset har verkligen passat oss, vi byggde huset och flyttade hit när barnen var små. Två hela plan med full takhöjd även på övervåningen. Går att få in flera rum om man delar av det stora allrummet uppe. Stora ytor i huset för alla behov. Ljust och luftigt. Huset ligger högt, eventuellt högst på vår kulle, vilket också bidrar till en "lätt" känsla. Vi har trivts väldigt bra. Från vardagsrummet nere är det direkt utgång ut till uteplatsen, öppen dörr om sommaren till altanen och trädgården utanför ger en härlig förlängning av husets samvaro-ytor. Lättskött tomt; en lite bergsknalle upp mot vändplanen, lagom stor gräsmatta mestadels på baksidan, lite skogstomt med ljung och blåbärsris, nedanför garaget en uppvuxen slänt som sköter sig själv. Största delen av tomten (baksidan) är vänd mot söder - sol från ca 9 till 19 sommartid. Baksidan är plan med både skogstomt och gräsmatta och lite berg i dager. Uppvuxna tomtgränser mot grannarna, ingen insyn. De har heller inte sin tomt vänd mot vår vilket betyder att vi är "ensamma" på vår baksida. Vi har stor Bergenia-"rabatt" som blommar fint om våren, körsbärsträd med goda körsbär, ett äppelträd som är svårflörtat, svart vinbärsbuske och i den lilla skogsdelen finns blåbär. Sommaren 2023 var det blåbärsrekord med stora mängder blåbär som vi plockade till frukost. Gränsen mot ena grannen utgörs av en syrenhäck som om senvåren ger vackra blommor i olika färger. Vår tilltagna uteplats har plats för både loungehörna, rejält matbord med stolar samt utegrill, och förstås blommor och växter i krukor. Markiser på alla fönster åt söder, samt extra stor markis över delar av uteplatsen.

Dubbelgaraget är rymligt, rymmer två bilar. I garaget har vi satt upp hyllor för att nyttja även väggarna som förvaring. Vi är en aktiv familj och cykling, skridskor, skidåkning och golf.

Vi bor på återvändsgata och nästan vid vändplanen, väldigt lugnt och i princip ingen trafik alls. Vändplanen fortsätter däremot i en gång/cykelväg till övriga villaområden. De närmaste grannarna består av både barnfamiljer och äldre par. Flera av grannarna har bott här väldigt länge, trivseln är stor vilket gör det lätt att stanna.

OMRÅDESBESKRIVNING
I närområde finns Bagarsjön med fin barnvänlig badplats med både sandstrand, bryggor och lite klippor. Om vintern är en rund isbana upplogad där det brukar vara full aktivitet. Även Kocktorpssjön nära, där finns också badplats med brygga och stora gräsytor. I anslutning till den finns ett relativt nytt utegym och elljusspår ca 2.5 km. Något lite längre bort men fortfarande på gångavstånd finns även idylliska Boo-badet. Fin stor badplats med sandstrand, gräsytor, bryggor och servering. Badet ligger precis vid Baggensstäkets mynning ut i Baggensfjärden. Under båtsäsongen är det full aktivitet med mycket fritidsbåtar och skärgårdsbåtar som tar sig ut och in från skärgården. Varje år är det stort midsommarfirande vid Boo-badet; klädd midsommarstång, sång, musik och dans kring stången, samt många besökare med picknick. Vid Boo-badet finns också Boo Brygga som är hållplats för skärgårdsbåtar.

Det finns många fina promenadstråk runt Boo, exempelvis "Lugna promenaden" som till stora delar går längs Baggensstäkets vatten.
Ca 20 minuters promenad bort finns restaurangen The Old Smokehouse värd ett besök - fantastiskt läge vid Baggensstäket med utmärkt restaurang och bar, brygga för båtburna besökare, food truck samt återkommande musikevent och andra aktiviteter. .

Det finns flera förskolor och skolor i närheten; Smörblommans och Bagarsjöns förskolor är endast några minuter bort. När det gäller grundskola ligger både Boo Gårds skola, flera Noblaskolor och Björknässkolan i området.

Service i närheten
Närmaste mataffär är en välsorterad Hemköp med generösa öppettider, på kort gångavstånd nerför gatan. Närmaste större centrum med övrig service är Orminge Centrum ett par minuter bort med bil, och som just nu byggs ut för ännu mer service.

Visningar

Föranmälan krävs via Widerlövs hemsida. Välkommen! onsdag 28 februari, 18:30 - 19:00
Anmäl mig
Ansvarig mäklare

Paul Karlström

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Taxering

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Närområde

previous slide
next slide
Planlösning från Ryttarvägen 22, Till salu i Lännersta, Nacka Planlösning från Ryttarvägen 22, Till salu i Lännersta, Nacka

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad