Såld

Södermalm - Zinkensdamm, Stockholm

Rosenlundsgatan 20

Slutpris: 3 050 000 kr

Rosenlundsgatan 20

Välplanerad etta med toppläge i vacker och välskött 30-tals fastighet med låg avgift !

Med toppläge på Södermalm finner du denna välplanerade och charmiga 30-tals etta. Bostaden präglas av vackert bevarade 30-tals attribut såsom fiskbensmönstrad ekparkett, spanjoletter, spröjsade fönster och spegeldörrar. Stor välkomnande hall med mängder av förvaringsmöjligheter. Idag finns till och med en kombinerad kyl/frys i den stora hallen för extra kylförvaring. I anslutning till entrén finns ett modernt badrum utrustat med dusch och vikbara duschväggar, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handduksvärmare samt tvättmaskin. Vidare möts man av ett ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för önskad interiör såsom matplats och soffa. Dessutom finns en praktisk sovalkov med stor inbyggd garderob och plats för bred säng. Det praktiska lilla köket/kokvrån har gott om förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpsluckor upp till tak och ett generöst ljusinsläpp från det stora spröjsade fönstret. Trevliga vädringsbalkonger finns på varje våningsplan.

- Fastighet anno 1929, äkta förening som äger marken
- Mycket välplanerad
- God ekonomi i välskött förening
- Goda intäkter genom tre hyreslokaler
- Sovalkov och avskild köksvrå
- Bevarade originaldetaljer
- Ljusinsläpp från stora fönster
- Väl tilltagen takhöjd
- Helkaklat badrum
- Goda förvaringsmöjligheter
- Fiskbensmönstrad ekparkett
- Större renoveringarna utförda i fastigheten
- Fin innergård med grill och utemöbler
- Bästa möjliga kommunikationer

Elegant fastighet anno 1929 med hiss. Brf Brf Diligensen 8 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som äger marken med 37st lägenheter som upplåts med bostadsrätt och en lägenhet upplåts med hyresrätt som är en dold tillgång då den på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stort kapitaltillskott vid försäljning samt 3 kommersiella lokaler som är en bra inkomstkälla. Fastigheten har inga stora renoveringar förestående, ej heller några planerade avgiftsförändringar. Föreningens medlemmar har också rätt att hyra ut sin lägenhet i andra hand under kortare perioder. Detta får dock göras max fyra gånger per kalenderår (1 januari-31 december) till en sammantagen tid om max 30 dagar. Föreningen har också en mysig innergård med grill och utemöbler på som är perfekt att spendera tid på under varma sommarkvällar. Föreningens hemsida: https://www.brfdiligensen8.se/

Här bor du i ett levande område med allt från Söders puls kring Mariatorget och Bysistorget med omnejd eller naturen kring Skinnarviksberget med härlig utsikt över Riddarfjärden. Det finns ett stort antal caféer, restauranger och barer i krokarna, som exempelvis populära Folkoperan och Hotel Rival. Vidare finns all tänkbar service i området såsom flertalet mataffärer såsom ICA, Coop och Willys samt apotek och Systembolaget. Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans röda linje vid Zinkensdamm och Mariatorget. Flertalet bussar i området med bl.a 4:ans blå buss. En kort promenad bort hittar du Tantolunden med bad och fantastiska promenadstråk.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Rosenlundsgatan 20, Såld i Södermalm - Zinkensdamm, Stockholm

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad