Såld

Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm

Polhemsgatan 11, 4 tr

Slutpris: 7 450 000 kr

Polhemsgatan 11, 4 tr

Välbevarad 30-tals tvåa (möjlig trea) på anrika nedre kungsholmen med sjöutsikt!

Nu finns en unik möjlighet att förvärva denna gedigna och fint bevarade bostad på Polhemsgatan 11 som har funnits i samma familj i generationer. Ägaren planerade att utföra större förändringar innan försäljning och tillfrågade en arkitekt. Men i samråd med arkitekten så beslutade man att ta fram ännu mer av bostadens karaktär. Man har låtit måla väggar, snickerier och i tak i en mjuk vit färg för att rättvist visa denna bostads fulla karaktär och möjligheter. Bostaden är unik i och med att inga förändringar har gjorts utöver stambyte. Samtliga golv, fönster och snickerier samt planritning är från byggåret 1928. Här finns utrymme för visionen att skapa eller möjligheten att bevara något unikt.

Bostaden har genomgående spegeldörrar och vackert utförda elementskydd i samtliga rum utöver köket. Kök och serveringsgång har såpskurade trägolv. Det finns en enhetlig fiskbensparkett som knyter samman bibliotek, vardagsrum och sovrum. I hallen finns ett fernissat furugolv. Samtliga handtag är original i högklassig art deco. Från hallen ser man rakt in i vardagsrummet förbi biblioteket och ser bostadens fulla längd. Hatthyllan är vackert infälld mittemot ytterdörren. Badrummet bredvid har ett stort badkar i gjutjärn med tassar från byggåret och bredvid badrummet finns ett stort inbyggt linneskåp. Längre ner i hallen ligger en serveringsgång i fil in till köket. Ett stort och platsbyggt serveringsskåp med tillhörande underdel, lådor och skåp skapar också en extra avställnings- och arbetsyta. Lådor och skåp har kvar sina ursprungliga beslag och lås. Från serveringsgången kommer man in i ett ljust och rymligt kök med morgonsol. Det höga spröjsade fönstret med spandoljärer har en djup fönsterskiva av vit marmor. De höga skåpen upp till taket ger köket en luftig känsla samtidigt som de skapar stora förvaringsutrymmen. På ett skåp finns en extra arbetsskiva i vit marmor och ovanför den ett skåp. Bostadens planlösning gör det möjligt att öppna upp köket till sovrummet och skapa en öppen planlösning och göra om detta till ett vardagsrum där de stora dubbeldörrarna ut till balkongen skulle kunna stå på vid gavel och glädja er under ljusa och varma sommarkvällarna. Hallen leder vidare genom ett valv till det som kallas arbetsrum och som tidigare användes som bibliotek. I det stora vardagsrummet strömmar ljuset in från tre väderstreck tack vare ett burspråk som täcker hela rummets bredd. Det hänger ut en bra bit från fasaden och är ett arkitektoniskt arbete av hög klass. Fönstren har vackra originalutföranden med spröjs och beslag från byggåret. Vid taklampan finns en takrosett. Vardagsrummet har också en klädkammare vars spegeldörr bildar par med spegeldörren in till sovrummet och smälter därför in fint i rummet. I vardagsrummet finns det plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel för det större sällskapet. Det rymliga sovrummet nås via biblioteket eller från vardagsrummet. Från vardagsrummet till sovrummet finns ytterligare en rymlig klädkammare. I sovrummet finns plats såväl för dubbelsäng samt andra sovrumsmöbler. Här ser man bäst de vackert utformade elementskydden som är genomgående i hela bostaden Här finns ett större fönsterparti samt höga dubbeldörrar till balkongen där ljusets reflexer över Riddarfjärden seglar in. Med utsikt över Riddarfjärden från balkongen på fjärde våningen framtonar en bostad nästintill orörd sedan huset uppfördes 1928. En allé under oss leder blicken ner mot Mälarens öppna vatten. 

Bostadsrättsföreningen Eken nr 12 bildades år 1932 och består av 26 bostadsrätter samtliga upplåtna som bostadsrätt. Föreningen äger och förvaltar Fortifikationen 2 med adressen Polhemsgatan 11. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till en gemensam innergård med sittmöbler och planteringar, tvättstuga, barnvagnsförvaring samt cykelrum. Stabil förening med låg månadsavgift där värme, vatten, grundutbud tv via ComHem samt bostadsrättstillägg ingår.

På Nedre Kungsholmen bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls - ett perfekt utgångsläge för både naturälskaren och citymänniskan. Kvarteren nedanför Hantverkargatan består till stor del av fantastiska gamla hus som har fått behålla sin ursprungliga charm och karaktäristiska byggnadsdetaljer. Promenera till Fridhemsplan så har du fullt utbud av service och flertalet butiker i Västermalmsgallerian. I området finns många populära restauranger som exempelvis Mälarpaviljongen och Gnarly Burger. Är du sugen på en fika är Petité France och NEWT två riktiga guldkorn. Området är en fantastisk utgångspunkt för den som gillar grönska, vatten och långa promenader. Vyn från Norr Mälarstrand över Riddarfjärden kan man aldrig tröttna på och Kungsholmen runt är en klassisk runda både för motionären eller barnvagnspromenaden. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4.

Varmt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Polhemsgatan 11, 4 tr, Såld i Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm Planlösning från Polhemsgatan 11, 4 tr, Såld i Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm Planlösning från Polhemsgatan 11, 4 tr, Såld i Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad