Såld

Stockholm

Parkgatan 20, 1/2 tr

Slutpris: 4 050 000 kr

Parkgatan 20, 1/2 tr

Fin sekelskiftesetta på attraktiva Parkgatan vid Kronobergsparken!

Varmt välkomna till en stor fin sekelskiftesetta (möjlig 2:a) vid vackra Kronobergsparken på en av Kungsholmens mest eftertraktade adresser!

Bostaden är i genomgående fint skick med charm från byggnadsåret 1902 och har vackra attribut såsom bevarade trägolv i original, generös takhöjd om 3,25 m. Allrummet har fint ljusinsläpp från två stora tidstypiska fönster med bågformade överdelar som tillsammans med takhöjden skapar en härlig känsla av rymd. I rummet finns även vackra takstuckaturer, takrosetter och höga golvsocklar. Här får man plats med såväl soffgrupp som matbord samt högskåp och stor dubbelsäng med sängbord.

I köket finns rejält med förvaring bakom vita skåpfronter ovan köksbänk samt en mängd inbyggda skåp invid kyl och frys. Hallen erbjuder god förvaring i form av hatthylla och plats byrå. Fint badrum med vitt kakel, guldfärgat mosaikgolv och mattsvart duschblandare. Lägenheten har också snabb access med endast några steg ut till en av Kungsholmens mest påkostade innergårdar med lyxigt utekök från småländska Röshults utrustat med gasolgrillar varvat med Grythyttan klassiska fjäderstålmöbler. Här kan man laga mat, umgås med vänner eller bara hänga. Uteköket är placerat under en pergola med värmelampor för lite kyligare kvällar (se bilder). Gasolen till uteköket ingår i avgiften och nyttjas av föreningens medlemmar.

- Sekelskifte anno 1902, äkta förening som äger marken
- Mycket god ekonomi med låg belåning
- Goda intäkter genom fyra hyreslokaler
- Takhöjd om 3,25 m
- Större renoveringarna utförda i fastigheten
- Magisk innergård med pergola och utekök
- Mysigt, lugnt och lummigt område
- Attraktiv adress
- Bästa möjliga kommunikationer
- Direkt närhet till Fridhemsplans rika utbud

Elegant sekelfastighet anno 1902 med hiss. Brf Stenbrottet 9 är en äkta och stabil bostadsrättsförening med 65st lägenheter upplåts med bostadsrätt och tre lägenheter (totalt 171kvm) upplåts med hyresrätt som är en dold tillgång då dem på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott vid försäljning samt fyra kommersiella lokaler som är en bra inkomstkälla. Föreningen äger även marken. Föreningen har god ekonomi med låg belåning, lån/kvm totalyta uppgår till 3548kr/kvm enligt årsredovisning 2020. De större renoveringarna är även gjorda. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till en av Kungsholmens mest påkostade innergårdar som sommartid erbjuder avkoppling och möjlighet till härliga grillkvällar i mysig miljö med pergola, platsbyggda möbler samt lyxigt utekök från småländska Röshults med gasolgrillar, diskbänk med varm- och kallvatten varvat med Grythyttan klassiska stålmöbler samt planteringar med självbevattningssystem. Gasolen till uteköket ingår i avgiften och nyttjas av medlemmarna. Här finns även moderna cykelställ i två plan med sedumtak vilket ger fin grönska samt har luftrenande egenskaper. Dessutom finns också ett övernattningsrum för uthyrning i källaren samt gemensam tvättstuga. Föreningens hemsida: https://www.brfstenbrottet9.se/om-brf-stenbrottet-9/

Eftertraktad adress på Kungsholmen vid Kronobergsparken och nära den trevliga strandpromenaden vid Kungsholms strand. Området karakteriseras av sin stillhet och lugn, men ändå finns Stockholms city på nära gångavstånd. Korsa Kungsholmen ner till Riddarfjärden samt de mysiga restaurangerna nere vid Norr Mälarstrand såsom Orangeriet, Trattorian och Mälarpaviljongen. I omedelbar närhet finns också ett stort utbud av mataffärer och shopping på Fridhemsplan med Västermalmsgallerian. Ny galleria vid korsningen Fleminggatan - Scheelegatan ligger nära bostaden. Här finns ICA-Kvantum, apotek, Sats-gym, systembolag, restauranger mm. Här finns också ett stort antal buss- och tunnelbanelinjer som Fridhemsplan eller Rådhuset. Fridhemsplan är en knutpunkt för tunnelbanans gröna och blå linje samt flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Kort gångavstånd till Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad