Såld

Hästhagen, Nacka

Östervägen 5

Slutpris: 13 550 000 kr

Östervägen 5

Ett modernt konstnärshem med sekelskiftescharm!

Ett av Stockholms mest unika lägen! Bo som på landet, men med Sickla Köpkvarter några minuter bort!

Njut av lugnet och den mysiga trädgården, samtidigt som du har affärer och restauranger en kort bit bort.

Det är ingen överdrift att detta läge är unikt! Här är det sällan hus till salu, så ta chansen nu!

Sekelskifteshus i välskött skick! Många kostsamma renoveringar är utförda.

Mysig trädgårdstomt med plan gräsmatta, fina planteringar och fruktträd. Här finns 7 äpplträd, 3 körsbärsträd, 2 päronträd, 1 plommonträd, 4 vinbärsbuskar, krusbär, rabarber, björnbär och hallon. Fantastiska möjligheter för att sylta, safta och odla!

Hästhagen är ett svårslaget område och har så alltid varit. Den njutbara tystnaden som lägger sig när man kommer hem gör att man upplever avståndet till stan som betydligt längre än det egentligen är. Det är verkligen lugnets gata!

Säljarens egna ord om fastigheten:

Vårt röda hus i Hästhagen

Källtorpsjön och Järlasjön på vardera sida och med Nackareservatet som en grön fristad runt knuten. Cykelavstånd till city. Vill man bo och verka i Stockholm är Hästhagen ett underbart område att bo för alla åldrar. Det finns ingen genomfartstrafik. Busshållplatsen ligger nära. Det enda man saknar är möjligen en kiosk, men Sickla köpkvarter och Forum Nacka finns på bekväma avstånd. Möjligheterna till lugn och friluftsliv och ändå ha nära till pulsen i storstaden är ganska unikt.

Fastigheten Östervägen 5 ligger mitt i området med en trädgård med idag 13 fruktträd och olika bärbuskar. Vi har mest gillat att safta och att lämna äpplen till ett musteri; förra året gav 90 liter som smakade sommar till julhelgen.

Den äldre och centralt placerade delen av fastigheten är byggd på 1930-talet. Nybyggnationen i östlig och västlig riktning vilken nästan fördubblade boytan uppfördes på 1990-talet. Det ursprungliga virket doftade fortfarande kåda när vi gav utrymme för en veranda-dörr. Vi har varit noggranna med att fortsätta använda kvalitetsvirke; samtliga nya dörrar och fönster är i oljerikt virke från ett skickligt gotländskt snickeri.

Kakelugnen i vardagsrummet är i sekelskiftes-stil men handbyggd på plats på 90-talet; modernt utförd med en fläkt för ett effektivt värmetillskott. Efter en skidtur i skogen eller långfärdsskridskor på isen utanför Hellasgården har alltid en kopp choklad smakat fint framför brasan.

Villaföreningen är aktiv och det finns alltid projekt att medverka i om man önskar. Den ved-eldade bastun vid Järlasjön ägs av ett antal familjer. Medlemskapet är personligt men avgiften ingår i fastigheten.

Maria Fjellner
Ansvarig mäklare

Maria Fjellner

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Maria

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Östervägen 5, Såld i Hästhagen, Nacka Planlösning från Östervägen 5, Såld i Hästhagen, Nacka Planlösning från Östervägen 5, Såld i Hästhagen, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad