Såld

Morkarla, Östhammar

Östanå 109

Slutpris: 2 125 000 kr

Östanå 109

Timmerhus från 1870-talet

Välkommen till ett varsamt renoverat timmerhus från 1870-talet.

Huset ligger avskilt på en stor tomt i den lilla byn Östanå/Morkarla. Det tar ca 45 minuter att åka från Uppsala och ca 90 minuter från Stockholm.

Det vackra huset har fyra rum, varav ett rum med ståtlig norsk järnkamin, ett med stor renoverad järnspis och ett rum med vedugn. Det rymliga köket är byggt i gammal stil, men med modern gasolspis och varmluftsugn. Från köket leder en trappa till övervåningen. Där finns toaletten med en nyinstallerad förbränningstoalett. I övrigt är vinden oinredd och kan förvandlas till ateljé, tonårshäng eller till flera nya sovrum.

All gammal charm är bevarad i detta hus som renoverats i god byggnadsvårdsanda. Gamla plankgolv, tidsenliga tapeter och färger.

Huset har förstärkts i grunden, fått nytt tak i pannplåt, renoverad skorsten och järnspis, nya fönster målade med linoljefärg, nytt kök, ny toalett och nya pappspända väggar. Allt stort och kostsamt är gjort. Vedugnen behöver renoveras, men rökkanalen är redan förberedd.

På tomten finns en jordkällare som behöver ny överbyggnad. En gäststuga med 4 bäddar finns i en utrangerad degjäsningskärra från försvaret, ca 13 kvm. Ytterligare en vagn finns som idag agerar snickarbod.

På tomten finns en syrenberså och några äppelträd. Vatten kommer från en grävd brunn. Här är gott om plats för den egna familjen, för många vänner och de stora festerna. Som granne på andra sidan vägen finns Elins ekologiska gård. Där kan man köpa mjölk, ägg, honung och hembakade bullar.

Rastasjöns badplats ligger ca 5 km bort. Det är ca 1 mil till Österbybruk, Gimo och Alunda. Där finns mataffärer, bensinstationer, restauranger och både badplats i sjö och pool. Åker man österut kommer man efter ca 30 minuter till Östersjön. Hargshamn, Östhammar och Öregrund.

Annika Bolander
Ansvarig mäklare

Annika Bolander

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Annika

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Östanå 109, Såld i Morkarla, Östhammar
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad