Såld

Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm

Norr Mälarstrand 72

Norr Mälarstrand 72

Magnifik och stilfull våning om 6 rok med frontläge på vackra Norr Mälarstrand!

Med vy mot Riddarfjärdens glittrande vatten och den grönskande strandpromenaden välkomnas ni till Norr Mälarstrand nr 72. Här saluförs en magnifik, ljus och stilfull våning med absolut toppläge på Kungsholmen. Våningen är spatiös och inrymmer fyra sovrum, stilfullt och ljust vardagsrum, pampig matsal, vackert kök med matplats, två soliga balkonger samt en vacker eldstad. Vidare erbjuds badrum, duschrum och separat gäst-wc. En separat köksingång finns, med hiss upp till våningsplanet. Våningen har en fantastisk planlösning och ljusinsläpp från stilfulla höga fönster i tre väderstreck. Från byggåret 1931 finns de flesta av originaldetaljerna bevarade som öppen spis, bröstpanel, spegeldörrar, stuckaturer, takrosetter och fönsterbänkar i sten, vilka samtliga bidrar bostadens unika charm och speciella tidsanda.

Brf Pontonjären nr 1 är en välskött, äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Föreningen äger och förvaltar fastigheten vilken inrymmer 25 lägenheter på adresserna Baltzar von Platens gata 2, och Norr Mälarstrand 72. En hyresrätt om 116 kvm finns kvar (dold tillgång i föreningen). En större lokal på bottenvåningen hyrs ut vilket genererar intäkter och bidrar till föreningens goda ekonomi.

Bostaden återfinns på ett absolut toppläge med Norr Mälarstrands strandpromenad och Riddarfjärden alldeles nedanför porten. Norr Mälarstrand är det internationellt kända parkstråk som löper utmed Kungsholmens strandlinje mellan Rålambshovsparken i väster och Kungsholms torg i öster. Stråket är mycket uppskattat för promenader och har fin utsikt över Riddarfjärden och Södermalm. En gångväg följer stranden och längs den finns små broar, bryggor, sittplatser och en lekplats. Längs gångstråket ligger flertal restauranger och kaféer, som Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen. Den böljande strandlinjen skapar en mängd olika platser som erbjuder fina vyer ut över Riddarfjärden. Österut fortsätter strandpromenaden ända fram till Stockholms stadshus och västerut finns en strandpromenad som löper mot Smedsuddsbadet i Marieberg.

För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och inte att förglömma, den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Inom ett par minuters promenad nås Fridhemsplan med Västermalmsgallerian samt ett fullt utbud av service och butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och flertalet busslinjer.

Sammantaget är detta ett fantastiskt och attraktivt boende med kvaliteter utöver det vanliga, sett till bostad, omgivning och läge.

Varmt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Norr Mälarstrand 72, Såld i Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad