Såld

Södermalm - Hornstull, Stockholm

Lorensbergsgatan 5 A, 4 tr

Slutpris: 7 900 000 kr

Lorensbergsgatan 5 A, 4 tr

Magnifik och stilren tvåa - Två balkonger - Högt läge med utsikt över takåsar och Pålsundet!

Varmt välkommen till denna välplanerade och mycket charmiga tvåa i populär kvarter på lugna Lorensbergsgatan! Bostaden har flera fönsterpartier i två olika väderstreck vilket ger ett fint ljus och skapar tillsammans med den höga takhöjden en underbar känsla av rymd. Utsikten över takåsar och Pålsundets vatten är mycket rogivande och här behöver man inte oroa sig för insyn. Den halvöppna planlösningen är väldisponerad med en välkomnande hall med ljusa ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Det inbjudande vardagsrummet har plats för större soffgrupp, tv-möbel samt övrigt önskat möblemang och i samband finner ni matplatsen som rymmer 4-6 personer. Vidare finner ni det stilrena och funktionella Puustelli köket som förser er med bra förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor och skafferi, generösa arbetsytor samt all maskinell utrustning man behöver. Bostadens härliga balkong i sydostläge nås via köket och har utrymme för möbelgrupp och odlingar om så önskas. Här erbjuds flera soltimmar med en vy över den idylliska innergården. Det luftiga och rogivande sovrummet har plats för dubbelsäng och annan önskad interiör samt erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob. Rummet har tillgång till den vackra spanska balkongen i norrläge med en otrolig utsikt över Söder Mälarstrand och Långholmen, och dessutom en fantastiskt vy över Riddarfjärdens glittrande vatten och Stadshuset. Det helkaklade badrummet är försett med tvättmaskin och har gott om plats för förvaring bakom badrumsskåp.

Lorensbergsgatan 5 i fastigheten Huggjärnet 20 uppfördes 1926 och ritades av arkitekten Rolf Bohlin. Brf Huggjärnet 20 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1997. Föreningen äger marken och förvärvade fastigheten samma år, 1997. Adresserna är Lorensbergsgatan 5A och 5B och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 47 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har en välskött innergård med utemöbler och grill, dessutom finns planteringar på husets framsida. I huset finns bland annat cykelförråd, återvinningsrum och en gemensamhetslokal/övernattningslägenhet som de boende kan hyra. Föreningen är hemtrevlig, välskött och lågt belånad.

Med sin kreativa atmosfär har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger och barer med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Tjoget, Bistro Barbro, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många! April till och med september kan du hänga på Hornstulls marknad, där kan du både hitta ett och annat loppisfynd och äta gott från foodtrucksen. Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4 och 54.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Lorensbergsgatan 5 A, 4 tr, Såld i Södermalm - Hornstull, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad