Såld

Hasseludden, Nacka

Kvarnsjövägen 2

Slutpris: 9 200 000 kr

Kvarnsjövägen 2

UNIKT LÄGE – MELLAN SÖTT & SALT!

UNIKT LÄGE – MELLAN SÖTT & SALT! Byggklar tomt med strålande utsikt över Kvarnsjön. Ta gärna del av filmen på Widerlövs hemsida. Det går bra att besöka tomten på egen hand.

Tomten är vackert belägen i Hasseludden nära Lövbergavikens vatten. Här finns möjlighet att bygga drömhuset på en högt belägen, solig och vackert kuperad tomt. Detaljplan är antagen och vatten och avlopp är redan betalt och anslutet. Bara att börja rita drömhuset och gå till verket, med andra ord!

Detaljplanen tillåter:
Suteränghus med max byggyta 140 kvm
Enplanshus med max byggyta 180 kvm
Tvåplanshus med max byggyta 120 kvm.

Utöver det får garage och uthus byggas med total max byggyta är 60 kvm, där den största får vara 35 kvm (dvs 35 + 25 kvm).
Se gärna bifogad detaljplan för mer information.

Området är i planen ansett som kulturhistoriskt värdefullt och särskild hänsyn ska tas vid ny bebyggelse. Dock finns flera exempel på modernt utformade hus som har byggts i området på samma detaljplan, men där husen varit väl anpassade efter terrängen.

I dag är fastigheten bebyggd med ett fritidshus på 56 kvm. Det är gulligt men av äldre standard. Tidigare ägare bodde här permanent i nästan 25 år. Huset har veranda med matplats mot vattnet, enkelt kök med spis och fungerande vedspis, två sovrum och toalett med dusch. Det finns även en mindre gäststuga i anslutning. Kommunalt vatten och avlopp är anslutet till huset. Gatukostnadsersättning till Nacka kommun är betalt.

Hasseludden är en fridfull miljö, nära både natur och skärgård, men med kort avstånd till kommunikationer, skolor och köpcentrum. Möjlighet till egen båtplats finns i Lövbergaviken där Kvarnsjövägen och Skepparholmsvägen har bryggor för boende i ett särskilt dedikerat område. Här bor man nära city, men även på kort avstånd till Hasseluddens brygga och med en tydlig skärgårdskänsla. Området erbjuder underbara promenadvägar utmed Stockholms inlopp och tre fantastiska badsjöar på kort avstånd.

Vittjärn, eller Trollsjön i folkmun, ligger bara ett par minuter från villan och är en härlig samlingsplats under sommartid. Den är omgärdad av skog, har rent vatten som blir varmt tidigt på året och håller temperaturen långt in på hösten. Området har dessutom inte mindre än två kända spa-anläggningar, Hasseluddens Yasuragi och Skepparholmen, med tillhörande restauranger och barer.

Tre förskolor; kommunala Rensättra förskola och Kummelnäs förskola samt privata Backebo förskola finns på kort promenadavstånd. Grundskolor finns i närheten, inte minst omåttligt populära Myrsjöskolan (f-9) som nås på kort cykelavstånd. Den har blivit utnämnd till en av Sveriges bästa grundskolor.

I närbelägna Orminge Centrum erbjuds all tänkbar service; flera mataffärer, vårdcentral, bibliotek, apotek, systembolag, restauranger och butiker. Och ett bageri i mästarklass; Lindebergs bageri som äntligen flyttat till större lokaler.
Kommunikationerna är goda. Från Lövbergabacken går det utmärkt att promenera eller ta buss 417 till hållplats Korset där direktbussarna till city passerar med mycket hög turtäthet. Man kan antingen åka till Slussen eller med direktbuss till Cityterminalen. Flera infartsparkeringar finns i närheten. Det går båttrafik in till flera bryggor i stan från Hasseluddens brygga som ligger på promenadavstånd. Ett oerhört mysigt sätt att åka till stan på.

Det finns mycket goda sport- och idrottsmöjligheter i närheten. En av Nackas största sporthallar, Myrsjö sporthall, ligger mycket nära, men även andra idrotter erbjuds; fotboll, badminton, tennis, bordtennis, innebandy, handboll, basket, fotboll, gymnastik mm. En simhall planeras också i Myrsjöområdet. Det finns flera båtklubbar samt Velamsunds naturreservat som erbjuder ridning, vandring, skidåkning i anslutning till Värmdös vidsträckta natur.

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad