Såld

Jumkil, Uppsala

Jumkils-Björnarbo Norrbo 40

Slutpris: 4 500 000 kr

Jumkils-Björnarbo Norrbo 40

Drömmen om gårdsidyllen kan bli din! Boningshus från 30-talet förhöjer charmen.

Äntligen kan drömmen om den lilla gårdsidyllen förverkligas! På behagligt avstånd från Uppsala finns gården som redan idag lämpar sig ypperligt för den som vill ha mindre boskap såsom får, getter, grisar eller kanske höns, även katt- eller hunduppfödaren kommer att älska fastigheten. Vid större boskap så krävs viss anpassning men även dessa drömmar är möjliga att förverkliga. Fastigheten bjuder även in dem med stora intressen; kanske bilar eller båtar? Och tilltalar absolut de som vill ha ett praktiskt generationsboende.

Idag finns ett boningshus från 30-talet som löpande renoverats och moderniserats för att anpassa sig till nutida standard. Mysfaktorn består av fler fungerande eldstäder ger skön värme under kallare årstider, gedigna trägolv, vackra fönster med fina beslag, platsbyggd förvaring, träpanel i tak och dekorativa bröstpaneler. I entréplan finner ni ett riktigt lantkök med goda förvaringsmöjligheter, fungerande vedspis och rejäl matplats invid fönster med uppsyn över gården. Här finns även väl tilltaget vardagsrum med kamin, "master bedroom", renoverat våtutrymme med dusch och rejält tvättutrymme. På övre plan finner ni ett stor allrum, två sovrum och två rymliga kattvindar.

Många användbara byggnader såsom gäststuga som utgör 2 rok med allt man kan tänkas behöva och lite till; fullt rustat kök, tvättstuga, renoverat våtutrymme med dusch, sovrum, stort vardagsrum och hall för avhängning. Uthus/Lider om ca 85 kvm med gjuten platta i garagedel, plats för en bil samt andra mindre fordon, verkstadsdel och förråd med stampat jorddgolv samt praktiskt loft. Lada om ca 210 kvm med stampad jorddel för förvaring av stora som små saker och som lämpar sig ypperligt för djur då det till och med finns färdiga boxar i ladudel. I övrigt finns trädgårdsbod och jordkällare att nyttja.

Stort altandäck med direktaccess till spabad, placerat i bästa sydvästliga läge för att fånga upp dagens soltimmar. Slå er till ro i skönt möblemang och njut av den gassande solen. Vackert grönskande gård med stora, jämna gräsytor att nyttja och anpassa efter behov, skog bestående av barr- och lövträd omfamnar gården, grävd brunn med flertalet vattentäkter för bevattning, dekorativ gårdsbelysning och grusade gångar ger goda parkeringsmöjligheter.

Bo i Jumkil ca 20 minuters bilresa nordväst om Uppsala med allmänna kommunikationer (UL buss 844) runt hörnet. Förskola finns i f d Klockargården, skola från F-klass till åk 5 finns i Jumkilsskolan och sedan Bälingeskolan upp till högstadiet. Mellan Jumkilsmacken och Dalkarlsbo finns en hembygdsgård som tillika fungerar som fritids och idrottsplatsen Ullerängen (med fotbollsplaner och elljusspår) finns på andra (SV) sidan ån.

Linn Thyrestam Grape
Ansvarig mäklare

Linn Thyrestam Grape

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Linn

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Jumkils-Björnarbo Norrbo 40, Såld i Jumkil, Uppsala Planlösning från Jumkils-Björnarbo Norrbo 40, Såld i Jumkil, Uppsala Planlösning från Jumkils-Björnarbo Norrbo 40, Såld i Jumkil, Uppsala
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad