Såld

Kummelnäs, Nacka

Höggarnsvägen 6

Slutpris: 16 550 000 kr

Höggarnsvägen 6

Kvalitativ och vacker villa med fantastisk sjöutsikt över Höggarnsfjärden, pool, garage och gästhus

Ett hem för konnässören där ingenting har lämnats åt slumpen. Här bor man med bedövande utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp från merparten av rummet. Villan är belägen i en vackert anlagd trädgård med pool, isolerat garage om 35 kvm, gästhus med pentry och badrum, köksträdgård och underbara uteplatser. Varje detalj är utsökt utformad. Ja, detta är faktiskt byggmästarens egna villa och då blir det gärna så. Det är smakfullt, rockigt, tidlöst och intimt samtidigt. Ett hem att uppleva.

Den sociala villan är till största del utformad i ett plan med 2,8 meter i tak och stora sociala ytor. Men, tar man spiraltrappan upp, så når man ett riktigt utkiksrum med otrolig utsikt från stora fönster som går från golv till tak. I anslutning ligger två takterrasser. Härifrån njuter man gärna solnedgången och betraktar när solen går ner bakom Lidingös horisont, på andra sidan fjärden.

I entréplanet välkomnas man in i ett kök där den långa halvön i marmor närmast blir som hemmets mittpunkt. Det är precis här livet händer; maten lagas, diskussionerna förs och läxorna läses. Köket är nedtonat exklusivt från italienska Varenna Poliform med carrerabänkskiva och vitvaror från Miele och Gaggenau. För den som uppskattar ett bra vin finns en vinkyl med flera temperaturzoner.

Matplatsen i anslutning rymmer många sittande gäster. Ute och inne samspelar fint tack vare stora fönster och glasade skjutdörrar som leder ut mot de stora altanen utanför med pergolatak.

Från såväl matplats som köksö kan man också betrakta lågornas sken i eldstaden i de vuxnas vardagsrum. Ett ställe utan tv där man gärna njuter brasa, ett glas vin, musik, en bok och så förstås utsikten över vattnet; båttrafiken in mot city, kobbar och skär mellan Nacka och Lidingö. Smiter man vidare in här så kommer man till som bara kan beskrivas som en försäldrasvit. Ett vackert sovrum, ett stort badrum och ett dressingroom. Badrummet; Ja, det har separat toalett bakom en frostad dörr, dubbla duschar, badkar och tvättställskommod med dubbla handfat. Allt smakfullt och tidlöst utfört i Carreramarmor och vitt.

I andra delen av villan finns ”barnens avdelning”. Här förbinder ett stort allrum de tre sovrummen, alla med utsikt mot poolen. Barnen har sitt eget badrum som är helt utfört i svart marmor vilket skapar en dramatiskt och elegant känsla.

Till huset hör ett 35 kvm stor isolerat garage med automatisk port. Det finns även en laddstation för elbil. Villan och bergvärme och låga energikostnader. Det är vattenburen golvvärme överallt. Fiber är anslutet.

Trädgården är vackert anlagd och är uppdelat i flera trädgårdsrum, vart och ett med sitt eget användningsområde men med en gemensam karaktär, inspirerat av rådgivning från Zetas Handelsträdgård.

Invid poolområdet är ett fint gästhus och en pergola belägen. Gästhuset är smart planerat och har plats för såväl en dubbelsäng med sjöutsikt, ett snyggt kaklat badrum med dusch och ett pentrykök. Poolen är 3,6 x 8 meter stor och är gjuten med thermoblock, allt för att hålla värmen bra och vara stabil i många år framöver. Den är omsluten av ett stort trädäck och corténkantade perennplanteringar med bland annat japanska gräs.

På andra sidan villan, mot väster, finns en fint anlagd köksträdgård med grusgångar mellan de upphöjda odlingsbäddarna. Här är även en flaggstång installerad men den ingår ej i köpet (endast grunden blir kvar) då det var en uppskattad bröllopspresent som ägarna gärna vill flytta med till sitt nästa hem.

På en lägre nivå, förbundet med en fint anlagad trappa, finns en långsmal gräsmatta. Ett perfekt ställe för barnen att spela boll och att ha studsmattan.

Läget invid vattnet erbjuder verkligen livskvalitet! Utöver den bedövande utsikten från merparten av rummen så finns det flera andra stora fördelar; det enda ljud man hör är naturen och förbipasserande båtar på leden. Luften är frisk och känslan är vilsam. Det är enkelt att båtpendla till city från Risets brygga. Nere vid vattenbrynet finns ett gemensamt bastuhus med brygga för bad såväl sommar som vinter. Isen lägger sig sällan här vid farleden. Det finns också en liten strand om man föredrar att bada från den. En vacker promenadväg går utmed vattnet österut, förbi båt- och basthus, Ruin Retreat och vidare med Risets Brygga.

Välkomna att förtjusas av denna idyll!

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Höggarnsvägen 6, Såld i Kummelnäs, Nacka Planlösning från Höggarnsvägen 6, Såld i Kummelnäs, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad