Såld

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Högbergsgatan 67, 4 tr

Slutpris: 6 950 000 kr

Högbergsgatan 67, 4 tr

Fantastisk funkislägenhet med låg avgift och balkong i söderläge!

Fantastisk funkislägenhet med låg avgift och balkong i söderläge! Ett stenkast från Mariatorget och Medborgarplatsen finner du denna välbevarade 2:a - möjlig 3:a. En rymlig hall målad i sobert grått möter dig när du kliver in, bevarade funkisgarderober i original erbjuder generös förvaring. Då badrummet ligger i direkt anslutning kan man om så önskas bygga in tvättpelare eller separat dusch i garderoberna. Badrummet har renoverats med hänsyn till byggnadens historia. Härlig retrokänsla med vitt kakel och mörk fog, inkaklat badkar och vackert golv av kolmårdsmarmor med inbyggd golvvärme. I köket möts du av vackert gröna toner och även här har man med omsorg bevarat originaldetaljer såsom skåp och kryddhylla. Höjd arbetsbänk med skiva i marmor gör sig fint mot de nya vitvarorna i rostfritt stål. Inbyggd modern vinkyl med två separata fack och hyllor i trä. Matplatsen har ett härligt ljus från flera fönster ända upp till taket. Härifrån har man även utgång till balkongen som sträcker sig hela vägen mot sovrummet. Från en inglasad vägg med glasdörr kommer man till ett spatiöst vardagsrum med separat del för matsalsgrupp. Stora fina fönster med marmorbänkar skänker härligt ljus till rummet. Sovrummet går i samma sobra gråa toner som hallen och har gott om plats för såväl dubbelsäng som sängbord. Två våningsplan upp når man den gemensamma takterrassen där det är tillåtet att grilla och som med lätthet kan ha 10 sittande personer. Här njuter du av sol från kl.14 till solnedgång. Till bostaden hör ett rymligt källarförråd. Flexibelt tillträde efter köparens önskemål.

Bra och stabil föreningen med god ekonomi. Föreningen har 2 hyresrätter (dolda tillgångar) och en större lokal i två våningsplan som hyrs ut till skolverksamhet och inbringar ca 1,8mkr i intäkter. Bostaden har en extremt låg avgift om 765 kr på grund av den goda ekonomin i föreningen! Trevliga Fatbursparken genomgår nu en renovering och beräknas vara färdigställd under 2022. Då har denna bostad en mycket trevlig utsikt mot grönska och närhet till utegym, lekplats och hundrastgård. Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam takterrass, stor tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt mangel, ett övernattningsrum (kostnad 200 kr/natt) samt ett cykelrum. Gården har återställts efter originalritningar och har utemöbler och grill. I gårdshuset finns cykel - och barnvagnsförvaring.

Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd! Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Några pärlor är Falafelbaren, Marie Levaue, Morfar Ginko och populära Folkbaren. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom en kort promenad når du Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. Kommunikationerna är utmärkta med gångavstånd till flertalet bussar, tunnelbana och pendeltåg.

Vamt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Högbergsgatan 67, 4 tr, Såld i Södermalm - Mariatorget, Stockholm Planlösning från Högbergsgatan 67, 4 tr, Såld i Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad