Såld

Södermalm, Stockholm

Högbergsgatan 59

Slutpris: 22 850 000 kr

Högbergsgatan 59

PENTHOUSE UNDER PRODUKTION SÖDERMALM

///PERSONLIG VISNING EFTER ÖVERENSKOMMELSE RICHARD SÖRMAN 0708-600760//
Välkommen in till ett unikt penthouse på populära Södermalm. Just nu skapas denna kontemporära dröm av byggherren Imola Entreprenad AB. Inredningsarkitekten Chatarina Larsson, verksam vid designbyrån STUDIO LACH, har skapat och formulerat ett exklusivt koncept för design, lösningar och materialval som är unikt anpassat för den extraordinära våningen. Med en utbildning från Melbourne, Australien, och över 10 års erfarenhet inom designbranschen i både Sverige och internationellt, har hon ägnat sig åt att skapa helhetsperspektiv för bostäder och kommersiella interiörer.

185 kvm totalyta varav 153 boa. Interiören för Högbergsgatan 59 är omsorgsfullt genomtänkt och präglas av skräddarsydda lösningar. designinriktningen fokuserar på en internationell attityd som tydligt genomsyrar materialvalen. Medvetet kombinerar olika träslag tillsammans med mörka detaljer och skiftande mjuka toner för att skapa en kontemporär bostad med distinkt karaktär. Resultatet är en välbalanserad och sofistikerad interiör som harmoniserar olika element för att skapa en unik och minnesvärd boendemiljö på Högbergsgatan 59.

I bostaden kommer det finnas ett funktionellt och stilrent kök, tre rymliga sovrum varav ett med eget dressingroom, ett vardagsrum och matsal i öppen lösning och en härlig terrass (ca 12 kvm i sydväst) att njuta av utsikten från. Hiss rakt in i våningen, egen biluppställningsplats på gården (ingår i avgiften).

Fastigheten
Denna arkitektoniska pärla, skapad av Josef Östlihn, bär inte bara på historiens vingslag utan utgör även en del av den moderna tidens elegans. Östlihns konstnärliga avtryck har satt sin prägel på byggnaden på Högbergsgatan 59 och bidrar till dess tidlösa skönhet.

Föreningen
BRF Dykärret Större 7 är en äkta bostadsrättsförening med 57 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger marken. Fastigheten förvärvades år 2020. I föreningen finns även en hyreslägenhet.

Området
Beläget inom en fridfull och avskild del av Södermalm, ett område känt för sin dynamiska atmosfär och kontrastrika karaktär, erbjuder bostaden en exklusiv kombination av lugn och närhet till stadens livliga hjärta. Att bo här innebär inte bara att ha tillgång till de historiska och charmiga kvarteren med kullerstensgator och 1700-talsbyggnader, utan också att vara en del av det moderna stadslivets mångfald.

Området är en fullträff för dem som uppskattar restauranger i världsklass, mysiga kaféer och pittoreska gator blandat med konst och kultur. Katarina kyrka, med sina magnifika utsikter, och det pulserande Nytorget, centrum för trendiga butiker och en populär matmarknad, blir en del av vardagen för invånarna på Högbergsgatan 59.

Slussen, en av Stockholm knutpunkter för kommunikation, nås med en 10 minuters promenad vilket gör att du snabbt och enkelt tar vidare genom hela Stockholm.

Richard Sörman
Ansvarig mäklare

Richard Sörman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Richard
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad