Såld

Södermalm - Helgalunden, Stockholm

Helgalunden 9

Slutpris: 3 310 000 kr

Helgalunden 9

Stilfull och optimalt planerad minitvåa i lugnt gårdsläge i 20-talshus vid söders puls!

Varmt välkommen in till denna stilfullt renoverade minitvåa som färdigställdes under 2020 med ett smakfullt resultat som följd. Bostaden präglas av fina och moderna materialval och tack vare den genomtänkta planlösningen med separat sovrum upplevs lägenheten större än sina 29 välplanerade kvadrat. Här är det enkelt att trivas på egen hand men också i sällskap av flera tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum - Här kan du laga dina paradrätter och samtidigt hålla dina hungriga gäster sällskap. Det smakfulla köket med moderna materialval är dessutom fullt utrustat inklusive diskmaskin och erbjuder generös förvaring bakom stilrena skåpsluckor samt i skafferiet. Intill fönstret finns en fin plats för matbord och tillhörande stolar och vardagsrummet inrymmer även soffgrupp samt övrigt önskat möblemang. Här finns även en garderob för extra förvaring. Vidare i bostaden nås det rogivande sovrummet med fönster som vetter mot den lugna innergården. Rummet är möblerbart med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrig önskad inredning. Dessutom finns utrymme för arbetshörna om så önskas. Det helkaklade, stilrena badrummet i generös storlek är utrustat med skön golvvärme för de frusna fötterna samt praktisk tvättmaskin. Den välkomnande hallen erbjuder fin plats för avhängning och när vädret tillåter tar du dig enkelt och snabbt ut till den grönskande innergården med flertalet sittgrupper och grillmöjligheter. Dessutom finns nyttjanderätt till ett källarförråd. Byggherrens garanti som omfattar hela lägenheten gäller i fem år med slutdatum 2025-10-30. Sammantaget en bostad där det bara är att flytta in och trivas direkt. Tillträde enligt köparens önskemål.

Brf Helgalunden består 34 lägenheter varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och huset ritades 1929 av arkitekten Erik Lallerstedt. Föreningen har en charmig grönskande gård med träd och planteringar med flertalet sittgrupper och grillmöjligheter samt en tvättstuga. I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband 1000 mbit/s samt TV basutbud. Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen, se föreningens stadgar.

På Södermalms sydligaste del finner ni Skanstull som binder samman de södra förorterna och innerstaden via Johanneshovsbron. Kommunikationerna är goda med 3 min promenad till Skanstulls tunnelbana och 7 min promenad till Södra Stations pendeltåg. I området blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser och mittpunkten är korsningen Götgatan/Ringvägen, där även Ringens köpcentrum ligger. Här finns ett antal butiker och ett populärt restaurangtorg som kallas Teatern. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också omåttligt populära Nytorget samt underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Helgalunden 9, Såld i Södermalm - Helgalunden, Stockholm

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad