Såld

Södermalm - Helgalunden, Stockholm

Helgalunden 13

Slutpris: 3 550 000 kr

Helgalunden 13

Ytterst välplanerad 20-tals lägenhet med charmiga originaldetaljer i fantastiskt läge på Södermalm

Med ett fantastiskt läge på Södermalm finner du denna väldisponerade tvåa med spröjsade fönster och fint ljusinsläpp. Genomgående trivsam bostad med generös takhöjd, brädgolv i ek och vitmålade väggar. Välkomnande möblerbar hall som idag används som matsal. Vidare når du det stilrena köket med charmiga originaldetaljer bevarade. Fullt utrustat kök med gasspis, diskmaskin, fläkt samt delad kyl/frys. Det luftiga vardagsrummet har vackra stuckaturer och ett stort fönsterparti med högt läge mot lugn återvändsgata. Här har du gott om plats för soffgrupp, tv-möbler, kontorsdel och övrigt önskat möblemang. Rofyllt sovrum med plats för 160 cm säng intill vardagsrum. Helrenoverat badrum från 2015 med dusch, wc, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handduksvärmare, tvättställ med kommod och spegelskåp ovan. Till bostaden finns nyttjanderätt till ett förråd.

HSB Brf Vågskivan är en äkta och stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen bildades 1992. Föreningen äger marken och husen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander. Adresserna är Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Föreningen upplåter 212 bostadsrätter och 16 lokaler. Lokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen.

Helgalunden är en idyll på Södermalm med välbevarad 1920-talsbebyggelse i lummig grönska med träkyrkan Allhelgonakyrkan som närmsta granne. Inom gångavstånd finns omåttligt populära Nytorget som är SoFo's mittpunkt och som har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva område. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Kaferang eller en god middag på Nytorget 6 nere vid Skånegatan. Längs med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också underbara grönområden vid Vitabergsparken, Erikdalslunden och Årstaviken. Kommunikationerna är goda med 3 min promenad till Skanstulls tunnelbana och 7 min promenad till Södra Stations pendeltåg.

Varmt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Helgalunden 13, Såld i Södermalm - Helgalunden, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad