Såld

Södermalm - Hornstull, Stockholm

Heleneborgsgatan 25 b

Slutpris: 3 000 000 kr

Heleneborgsgatan 25 b

Ljus och välplanerad bostad i populära Hornstull!

Nu saluförs en ljus och yteffektiv lägenhet i fint skick på attraktiv adress i Hornstull. Rikligt ljusinsläpp, fräscha ytskikt och välplanerade kvadratmeter kännetecknar denna fina bostad.
Ni välkomnas in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Bostaden har ett vackert genomgående trägolv och högt i tak. Det inbjudande köket förser er med bra arbetsytor och skafferi. Här finnes plats för matbord och tillhörande stolar invid fönster mot mysig innergård. Vidare in finner ni det öppna vardagsrummet som är lägenhetens naturliga samlingsplats för sällskapliga stunder. Rummet har en platsbyggd loftsäng på 140 cm som bidrar till en mer öppen känsla. Praktisk och generös förvaring i form av garderober har byggts under sängen.
Till lägenheten finns 2 tillhörande förråd; ett vindsförråd om ca 4 kvm och ett källarförråd om ca 2 kvm.

Sekelskiftsfastigheten anno 1917 är en äkta förening och har mycket god ekonomi med låga skulder. Bredband, basutbud för TV och hushållsel ingår i månadsavgiften. Fastigheten har många fina gemensamma utrymmen; två fina innergårdar med mycket växtlighet, flera sittgrupper och grillar; en föreningslokal med möjlighet till övernattning för gäster; snickeri, fotolabb, bastu och tvättstuga.
Bostaden delar våningsplanet med en mysig balkong.

Med sin kreativa atmosfär har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger och barer med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Tjoget, Bistro Barbro, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många! April till och med september kan du hänga på Hornstulls marknad, där kan du både hitta ett och annat loppisfynd och äta gott från foodtrucksen. Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4 och 54.

Säljaren berättar:
Min lägenhet är som en hemlig oas, när du kliver in så är du i en annan tyst, härlig och rogivande värld. Det är något med energin som lägenheten har, alla som hälsar på säger detsamma. Här vill du vara, här känner du dig trygg, här kan du vila, här vill du umgås. Lägenheten har blivit en naturlig mötespunkt när vänner och familj haft vägarna förbi. Vare sig det varit en tidig söndagsmorgon, en spontanträff efter en arbetsdag eller efter en dag på stranden vid hundbadet eller en båtbrygga på Långholmen. Som flest har vi suttit 6 personer runt bordet i köket, ätit indisk mat från restaurangen på samma gata – ”compact living” när det är som bäst. Jag har många fina minnen från mina 9 år i denna härliga lägenhet. Från att tillbringa dagen i soffan en regnig dag och se blixtarna slå ner i kyrktornen, till grillning i den lummiga innergården som slutar med kaffe och choklad uppe i lägenheten. I huset finns en stor vänlighet och en vi-mentalitet med personer som bott i fastigheten i 40+ år. Deras historier är många och roliga - men mest av allt finns samhörighet. Alltid någon som kan hjälpa till att lufta elementen, rådge i en renovering eller ge en knuff om du får motorstopp. Trots lägenhetens aningslösa yta finns det rum för hela livets händelsespektrum.

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad